Vlado Kos / Cropix / CROPIX
SIROMAŠNO POGOCIMA

BEZ POBJEDNIKA NA VINKOVAČKOJ KIŠI Vedran Purić autor promašaja godine o kojem će se dugo pričati!

Piše: damir begovićObjavljeno: 02. listopad 2016. 23:07

Prvi put ove sezone Cibalijinu domaću utakmicu s tribina vinkovačkog stadiona motrilo je manje od 1.000 gledatelja. Povratnička euforija očigledno je splasnula, a i vremenske prilike nisu pogodovale događanjima na otvorenom, dosadna jesenska kiša je kupala grad Bosutu. Istočna tribina bila je sablazno prazna, no nije bilo riječ ni o kakvom bojkotu onih najvjernijih Cibalijinih navijača - na njoj su, podsjećamo, tradicionalno smješteni Ultrasi – koji su zbog obilne kiše ovom zgodom iznimno bili smješteni na A sektor natkrivene zapadne tribine.

Pokraj Bosuta sudarile su se momčadi koje su ''zaboravile'' pobjeđivati; Slaven Belupo je posljednji trijumf prije gostovanja kod Cibalije upisao baš protiv Cibalije u Koprivnici, dok su Nebesko-plavi posljednju prvoligašku pobjedu ostvarili još u svibnju 2013. godine. U međuvremenu su se (iz)borili za povratak u elitu u kojoj su se ove sezone teško snalaze.

U prvom dijelu ogleda novinarski notes gotovo da je ostao prazan poput istočne tribine, u njemu je mjesto pronašla tek jedna zabilješka; ona iz 22. minute kada je Matković kratko odbio ''slobodnjak'' Ivanovskog nakon čega je Zgrablić nekako uspio neutralizirati Hebera izbivši loptu s gol-crte u korner. Najveći pljesak sa zapada pripao je pomoćnom sucu Kezeleu koji je 15-ak sekundi prije odlaska na odmor označio zaleđe Ivanovskog. Pljesak je, naime, bio ironične prirode, domaći navijači smatrali su kako je mahač iz Rijeke propustio signalizirati barem još tri nedopuštene pozicije koprivničkih ofenzivaca.

Vinkovci, 021016,
Prva MaxTv liga, nogometna utakmica Cibalia - Slaven Belupo.
Na fotografiji: Culjak Tomislav (Cib) i Vedran Puric (SB).
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / Cropix / CROPIX

Nastavak je donio sadržajniji nogomet, a prvi su gledatelje zagrijali i uzdahe im izmamili Baša i Blažević u 51. minuti; prvi je sjajno ljevicom naciljao desne rašlje, drugi je izvrsno obranio njegovu prijetnju. Farmaceuti su uzvratili nemogućim Purićevim promašajem praznog gola (53. minuta)! Heberovu povratnu loptu kojom je kompletna domaća obrana izbačena iz igre SB kapetan sa 7-8 metara lansirao je u gredu koja se nešto kasnije tresla i na drugoj strani nakon Mišićevog projektila s poludistance.

U posljednjih pola sata akteri su obostrano aktivno tražili put do pogotka i preostala dva boda, bezuspješno. Cibalijin strateg Stanko Mršić završnicu ogleda motrio je pokraj tunela koji vodi prema svlačionicama, ondje ga je zbog pretjerane nervoze u 75. minuti udaljio sudac Vučković. Mršićeva nervoza posve je razumljiva, ovo je za njegov status u VK-prvoligašu bila iznimno važna utakmica. Nije pobijedio, nije izgubio, što li će se dalje događati samo nebo zna…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 01:53