Goran Šebelić/CROPIX
PROFIĆI MEĐU AMATERIMA

Bijeli kažnjenici debitirali u Trećoj ligi - porazom! Vejić je bio stoper, a Buljat vezni...

Piše: Mario VelićObjavljeno: 05. ožujak 2012. 19:13

Primorac 1929, Hajdukova filijala za koju 'po kazni’ igraju Hrvoje Vejić i Marijan Buljat, izgubio je prekjučer u prvoj utakmici nastavka natjecanja Treće lige jug na gostovanju kod Hrvaca sa 1.0. Domaćinima je bio dovoljan jedan pogodak, u 21. minuti iz slobodnog udarca lijepo je pogodio Marunica, no ipak je taj susret zanimljiviji zbog premijernog trećeligaškog nastupa dvojice hajdukovaca, bivših povremenih reprezentativaca...

Nije ta liga na njihovoj razini, i po primanjima i po igračkom renomeu obojica odskaču, no svoj su posao odradili profesionalno. Dapače, i više od toga, Marijan Buljat nastupio je iako nije morao budući da mu je jutro uoči utakmice umro djed!

- Istina, mogao je preskočiti, biti opravdano odsutan, no ipak je odlučio pomoći ekipi, što pokazuje da je momak pravi profesionalac i da daje maksimum. Isto vrijedi i za Vejića, on je svoj posao odradio dobro, zapovijedao obranom, čak stigao dvaput domaćinu zaprijetiti iz prekida. No, nije njihov posao da postižu pogotke, oni su ipak obrambeni igrači, Vejić mi je bio stoper, Buljat zadnji vezni... Problem je što naši napadači nisu iskoristili prigode - priča nam Davor Mladina, trener Primorca 1929.

Njegov imenjak na klupi Hrvaca, trener s prvoligaškim iskustvom, Davor Čop, smatra da su upravo Buljat i Vejić motivirali njegove igrače.

- To je istina, sigurno su bitnu ulogu imala imena u suparničkoj momčadi. Što se tiče Vejića i Buljata, mogu kazati da su obojica dobro odigrali. Sigurno im nije lako, ipak su to igrači koji su zaslužili igrati u najvišem rangu, a sada moraju nastupati u trećem... Dobro poznajem Vejića, znam da mu nije lako trpjeti ovo, no to je momak koji je jak u glavi i on je svoj posao odradio profesionalno. Ali nisu on i Buljat igrači od kojih se očekuje da dobiju utakmicu - smatra Čop.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 17:47