MATIJA DJANJESIC/CROPIX
MERCATO NA RUJEVICI

Bivši izbornik u šopingu: Ante Čačić želi dovesti riječkog junaka, novac uopće nije problem!

I to nije jedini igrač koji bi mogao napuniti riječku blagajnu, spominju se još bar četvorica...
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 01. lipanj 2020. 08:06

Ipak se kreće... Nogomet se polako igra u sve više europskih zemalja, a uskoro bi se mogao “zakuhati” i nogometni mercato. PSG je otkupio Maura Icardija iz Intera i na neki način simbolično otvorio ljetni prijelazni rok koji će se sve jače spominjati kako se utakmice budu redale. Važan i zanimljiv bit će i za riječkog prvoligaša, Bijeli funkcioniraju po modelu prodaje od onoga što se stvori ili afirmira pa je tako svaki prijelazni rok zadnjih pet-šest sezona prilika da se učvrsti klupski budžet.

I baš zbog vrijednosti igrača koja je rasla, ali i igre koju je prikazivala, Rijeku je posebno pogodio korona-prekid. Jer momčad je na terenu igrala dobro, mladi igrači bili su u naslovnim ulogama, a oni stariji potvrdili su kvalitetu. Čolak je tako dospio do pretpoziva reprezentacije Hrvatske, Lončar se vratio u nacionalnu selekciju BiH, a Halilović od igrača koji je u Rijeku došao na mala vrata postao je nezamjenjiva figura i igrač brojnih kvaliteta. Upravo su oni prva meta transfera, na Rujevici su već dovoljno dugo da podignu svoju vrijednost, ali i da igrački budu spremni za neki idući korak. Što to konkretno znači vidjet ćemo kada se otvori prijelazni rok, ali neke priče se kuloarski spominju već izvjesno vrijeme.

Antonio Mirko Čolak zanimljiv je klubovima iz Francuske, ali i s istoka (Rusija), no posljednja priča govori da je interes za njegovim uslugama pokazao Pyramids FC. Ako vam ovaj egipatski klub zvuči poznato, to je zato što je nedavno bivši hrvatski izbornik Ante Čačić postao njihov trener i u svojoj bi momčadi rado vidio napadača Rijeke. Novac, pritom, neće biti problem… Naravno, ukoliko se stvar konkretizira, treba vidjeti vidi li se Čolak izvan Europe ili bi svoju daljnju igračku afirmaciju radije tražio kroz neki od klubova na Starom kontinentu.

image
Antonio Mirko Čolak
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Planovi za mlade

Kada je riječ o Lončaru najviše je upita klubova iz Njemačke i Španjolske, u prošlosti su se spominjali Alaves i Fortuna Dusseldorf, ali ako zadrži razinu forme prije prekida nogometne sezone, neće biti iznenađenje ako se pojavi još neki imućniji interesent. Baš kao što je slučaj s Tiborom Halilovićem, koji je prošlog ljeta odbio bogatu ponudu iz Mađarske i danas došao do razine da može tražiti jači klub i kvalitetniju ligu.

Mlade nismo slučajno izostavili u ovom prvom dijelu, Pandur, Smolčić, Lepinjica i Štefulj itekako su zanimljivi, kažu na Rujevici da ima jako puno upita velikih klubova iz najjačih europskih liga, ali plan Rijeke je zadržati ih još iduće sezone, osim u slučaju da se ne dogodi neka ponuda za klub i igrača koja se ne može odbiti. Struka Rijeke itekako cijeni njihove kvalitete, zadovoljni su onime što pružaju i kako napreduju, u njima vide još golem potencijal na napredak, samim time i priliku za dodatno podizanje sadašnje tržišne vrijednosti.

Vruća roba riječkog mercata bit će i Milan Ristovski, makedonski napadač koji ove sezone odlično igra u slovačkom “davljeniku” Nitri koju svojim igrama i golovima drži u igri za ostanak u ligi. I za njega već neko vrijeme postoji interes, a dobre igre mogle bi ovog ljeta donijeti unosan transfer za njega i za Rijeku. U svakom slučaju riječka blagajna ovog ljeta ne bi trebala ostati prazna, iako se posljednjih tjedana u nogometu malo toga može predvidjeti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 21:56