Marijan Pušnik
 Foto: Duje Klaric / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

BOLJE DA NE ZNATE ŠTO JE PUŠNIK REKAO IGRAČIMA HAJDUKA KAD JE BILO NAJTEŽE 'Da oprostite, bez uvrede za domaće, mi smo bili Maccabi...'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 26. listopad 2016. 19:15

Marijan Pušnik, trener Hajduka očito je proživljavao teške trenutke, malo mu je glas raspukao, potvrdio je kako je previše egoizma u igri Hajduka, kako ga to silno ljuti i kako je servirao na poluvremenu igračima svoju jezikovu juhu. Nije bilo vrijeđanja, ali im je imao što reći, piše Slobodna Dalmacija.

Na pressicu je pak došao smiren, konačnih 2:1 djelovalo je ljekovito:

- Pridružujem se čestitkama domaćima, igrao je domaći tim dobro, agresivno, borbeno, uvijek je motivacija važna. Mi smo imali u prve tri minute dvije stopostotne prilike, pa smo pali u igri. Uzeli smo susret za lako... Pa smo se mučili... U driugom dijelu smo ipak igrali bolje. I mi smo imali kao i domaći šest-sedam izglednih prilika, ja bih rekao ipak više od domaćih i na kraju je naša zaslužena pobjeda.

Pušnik zna da se nije igralo dobro, sam je nastavio:

- Morali bismo bolje, više, jače i ranije riješiti susret u svoju korist. Ipak smo mi profesionalci. Na nama je da puno radimo, da nešto iz ovoga naučimo i odmah zaboravimo. Da se okrenemo Osijeku.

Zanima nas što ste rekli igračima na poluvremenu?

- Uf, bolje da niste čuli. Ne, nije bilo vrijeđanja, ali su dobili veliku jezikovu juhu. Htio sam da ih probudim, da nema potcjenjivanja i zajebancije. Svi se muče u kupu, jer domaći koji su slabiji imaju veće emocije, pa pun mali stadion, a oni koji dolaze u goste nisu toga svjesni. Da oprostite, bez uvrede za domaće, mi smo bili Maccabi, a Solin kao mi protiv Maccabija, kad smo se borili, bacali na glavu. To je taj osjećaj, kad želiš nadoknaditi manjak i boriš se iz petnih žila. Sad smo mi za Solin bili Maccabi.

Zašto Hajduk stalno kaska u prvom dijelu? Otprije, pa opet i iznova?

- To je sve u razmišljanju igrača, kvalitet njihove samo-motivacije. Mi, na primjer, imamo sve kombinacije u prekidima, a zbog egoizma to se ne pokazuje... Snimio sam utakmicu s Istrom, pa je pokazao i za prvi idući trening servirao jezikovu juhu. Borili su se na treningu više nego na utakmici. Napravio sam snimku i s tog treninga i sad je na njima da razmišljaju, da krenu korak naprijed. Neka igrači počnu komunicirati međusobno, a ne da se svađaju jesu li dobili loptu, dodavali se... Kolektivna igra, manje egoizma i više onoga što sprovodimo na treningu, to hoću!

Tko vam se svidio od Solina?

- Upozorili smo mi na igrače koji su danas nosili Solin. Znamo mi njih... Lako je bilo Solinu igrat dok su naši stajali daleko od njih. Kasnije je bilo drukčije, kad smo bili malo ozbiljniji. Da me ne shvatite pogrešno, igrao je Solin dobro, sve čestitke.

Ambijent?

- A, to je super, treba osjetiti ovu atmosferu, nije prvi put. Domaći su išli baš sto ppsto. A naši pedeset posto. Sad će kolega (Labrović op. a.) vidjeti kako će mu biti iduću utakmicu nakon ovih 100, kako će oni 'da se regenerišu...' - komentirao je Pušnik.

Mirko Labrović, kormilar Solina kašljao je, izgubio je glas dolje s klupe, ali je govorio brzo, u dahu, s emocijama golemim:

- Ne mogu se oteti dojmu da smo imali priliku matirati, nokautirati voljeni klub! Stvorili smo i previše prilika protiv tako renomiranog protivnika. Pitam se hoćemo li uopće moći igrati protiv Rudeša za vikend.

Netko reče da bi Jelavić zabio sve šanse da ih je imao – glavom, sve što je za skok glavom, tu mu nema premca, a kad treba zabiti nogom, e tu je malo slabiji. Labrović je nastavio:

- Čestitamo sam mojim momcima, rekao im da dignu glave i budu ponosni na ovu utakmicu. Neki su spoznali da su dobri igrači. U redu, postoji razlika između prve i druge lige, ali nisu igrači Hajduka vanzemaljci. Imamo špirita u svojoj momčadi i pokazat ćemo u nastavku sezone dobre stvari – uznosit je bio Labrović.

I on je, dakako, hvalio dojmljivo ozračje.

- Atmosfera je bila prekrasna, šteta što je stadion manji, bilo bi i četiri, pet tisuća ljudi, da je veći, to je fantastično. I sve bez mrlje. Cijeli stadion za Hajduk, a sporadično i za nas – govorio je Labrović.

Bio je to veliki nogometni dan u Solinu.

----------------------------------------------------------------------

HRVATSKI KUP - OSMINA FINALA: Inter i Osijek prošli, osam prvoligaša u četvrtfinalu

Zaprešićki Inter i Osijek posljednje su dvije momčadi koje su se plasirale u četvrtfinale hrvatskog nogometnog Kupa u kojem će se za mjesto u polufinalu 30. studenoga boriti osam prvoligaških klubova.

Inter je u Zaprešiću svladao vinkovačku Cibaliju s minimalnih 1-0, a pogodak vrijedan plasmana u četvrtfinale postigao je Marko Kolar. Momčad iz Zaprešića jedina je kao domaćin prošla među osam najboljih.

Osjijek je s 2-1 slavio na Šubićevcu. Gosti su poveli 2-0 pogocima Ukrajinca Lope (41) i Makedonca Petrovića (66), a jedini strijelac za Šibenik bio je Brazilac Brito (76).

Solin - Hajduk 1-2

Vinogradar - Lokomotiva 1-2

Rudeš - Rijeka 3-5 - produžetak

Inter - Cibalia 1-0

Šibenik - Osijek 1-2

Odigrano u utorak:

Bjelovar - Dinamo 1-2

Novigrad - Slaven Belupo 0-1

Istra 1961 - Split 1-3 - produžetak

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 14:20