CROPIX
ČEKA SE ODLUKA

ČEKA SE 'PRESUDA' ZA KAOS U VINKOVCIMA Pune ruke posla za disciplinskog suca. Hoće li Pavličić-Bekić napraviti presedan?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. prosinac 2016. 09:02

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić svaki tjedan ima pune ruke posla. Što definitivno nije dobro. Ovaj put glavna tema je utakmica Cibalia - Hajduk, pogotovo okršaj na kraju dvoboja kad su isključeni Jefferson i Čuljak, a moglo su biti neki drugi igrači. Povjerenik za natjecanje Josip Brezni pripremio je Pavličiću-Bekiću video materijale, i iz televizijskog prijenosa, ali i snimke koje je napravila Cibalia.

Mnogi se ovih dana pitaju može li se dogoditi da disciplinski sudac poništi crveni karton Jeffersonu, jer drže da ga nije zaslužio, a sankcionira, recimo, Saida, koji je bio dosta agresivan u tim obračunima. Članak 110. Disciplinskog pravilnika kaže sljedeće:

1) Tijekom utakmice disciplinske odluke donosi sudac utakmice sukladno Pravilima nogometne igre...

2) Odluke sudaca su konačne.

3) Iznimno, može se primjenjivati nadležnost tijela iz članka 112. i 119. ovog Pravilnika ili disciplinskog suca pojedinog natjecanja u slučaju: ozbiljnijih prekršaja koje suci nisu sankcionirali ili prijavili, ispravljanja očitih pogrešaka u disciplinskim odlukama suca, izricanja dodatnih kazni za prekršaje koje je već sankcionirao sudac.

Jasno da Pavličić-Bekić nije nogometni sudac nego pravni stručnjak koji izriče disciplinske mjere i da se dosad nije upuštao u mijenjanje odluka sudaca. Hoće li napraviti presedan, jučer nam ni sam nije mogao odgovoriti. Znat će se danas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 05:52