Zlatko Kranjčar
 Boris Kovacev / CROPIX
JEDNOSTAVNO - NISU GA VOLJELI

CICO KRANJČAR OTKRIVA SVOJU STRANU PRIČE O ODBAČENOM HAJDUKOVCU PA DINAMOVCU 'Nisam ga ja tjerao, ali rekao sam mu da nije u prvom planu'

Ex-trener Dinama  otkriva okolnosti u kojima je Andrijašević zamijenio Maksimir s Rujevicom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. listopad 2016. 23:48

Baš zgodno, zar ne? Nogometaš kojeg su pustili iz Dinama u najvećeg konkurenta za naslov Rijeku, upravo im poručuje: Modri, evo vam sad, ja sam taj koji će svoj novi klub pokušati dovući do naslova i prekinuti vašu dominaciju!

Voli Dinamo pojačavati Rijeku, kao da su pomalo mazohisti. Sjetite se kako su prepustili Andreja Kramarića, pa i Ivana Tomečaka. Ove sezone bi se “ljubav” prema društvu s Kvarnera mogla osvetiti. Dali su im momka koji ne staje, koji iz utakmicu iz utakmicu igra sve bolje i - zabija.

Dobro je ispalo

Pitali smo jučer u Maksimiru sportskog direktora Marijana Vlaka zašto je Dinamo pustio Andrijaševića u Rijeku? Zar im prethodna sezona u kojoj je kao posuđen Dinamov igrač briljirao u Lokomotivi, gdje je postigao 12 golova u HNL-u i jedan u Europi, nije bila znak da je to igrač koji bi tako dobro došao maksimirskom klubu?

- Franko je bio na popisu igrača s kojima smo računali u ovoj sezoni! Međutim, bivši trener Zlatko Kranjčar procijenio je kako mu nije potreban - kazao je sportski direktor Marijan Vlak.

Znači, Dinamo ga je želio zadržati, ali su poslušali trenera. Što na sve kaže Cico?

- Franko Andrijašević je zatražio sastanak sa mnom, sjeli smo i razgovarali. Nisam ga ja nikamo tjerao. Međutim, rekao sam mu da nije u prvom planu te da sam procijeni želi li ostati u Dinamu ili ne. Da, rekao sam mu da mu kao ni bilo kojem drugom igraču ne mogu garantirati da će igrati te da bi mogao završiti na klupi ili na tribini. Sve je bilo vrlo korektno, on je to prihvatio, rekao je da ima mogućnost odlaska u Rijeku, nisam primijetio nikakvo nezadovoljstvo. Uostalom, nisam ga ni mogao tjerati jer je bio pod ugovorom. Nakon iskrenog razgovora sa mnom procijenio je da želi otići u Rijeku. Na kraju je za njega super ispalo, drago mi je da je zadovoljan - kazao je Kranjčar.

Klub mu nije želio raditi smetnju jer je sve vrijeme boravka u Maksimiru bio iznimno korektan. Nikada, baš nikada uz njega se nije vezao bilo kakav incident, uvijek je sve klupske odluke mirno prihvaćao, kao i onu Zorana Mamića koji ga je na zimu u sezoni 2014/15. poslao na posudbu u Lokomotivu.

Gdje je zaista bio izvrstan. Zadržavati ga u klubu ili u Lokomotivi, tako su razmišljali u Maksimiru, ne bi bilo fer prema Franku. Konačno, željeli su dovesti Leškovića, pa su Rijeci platili milijun i pol, a usput Andrijaševića dali “pod račun”. Eh, tko bi mogao pretpostaviti da će se Lešković ozlijediti, a Franko postati jedan od glavnih igrača Rijeke. Sad mogu u Dinamu samo kazati “shit happens”...

Međutim, nije samo Franko iz Dinama prema Rijeci otišao na mala vrata. U ljeto 2014. godine Hajduk ga je prodao Dinamu za 700.000 eura. Priče koje smo čuli iz grada podno Marjana su ovakve. Andrijašević je bio najbolji junior Hajduka, tada ga je vodio Goran Vučević. To je bila generacija u kojoj je igrao još jedan današnji igrač Rijeke, Filip Bradarić. Struka Hajduka procijenila je Franka kao jednog od igrača “sporijeg koraka”, koji teško može pratiti ritam modernog nogometa.

Naopako kod Tudora

S druge strane, struka Bilih priznala je da ima sjajan pregled igre koji sjajno koristi. Prije nego što će otići u Dinamo trenirao ga je Igor Tudor, koji nije bio oduševljen njegovom igrom, pa je sve lagano krenulo naopako. Hajduku nije preostalo ništa drugo nego pronaći neko rješenje, a kad se pojavila ponuda Dinama, nije se uopće razmišljalo. Bio je to spas za Majstore s mora jer im je trebao novac, a isto tako i za Andrijaševića.

Dakle, priča Franka Andrijaševića može se svesti pod zaključak: treneri Hajduka i Dinama ga nisu voljeli. Zato ga sad voli Matjaž Kek kojem Franko ljubav uzvraća na sjajan način.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 22:13