Henriquez i Rog u utakmici protiv Kopenhagena
 Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
SNAŽNA INJEKCIJA UOČI VARDARA

DINAMO BOLJI OD DANSKOG PRVAKA Antolić 'slomio' Kopenhagen u najboljoj utakmici u pripremama

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. srpanj 2016. 22:18

DINAMO - KOPENHAGEN 1:0 (Antolić 83')

DINAMO: Ježina (od 83. Šemper) - Stojanović (od 73. Pivarić), Schildenfeld (od 85. Musa), Sigali (od 46. Benković), Matel - Machado (od 57. Jonas), Antolić (od 85. Gojak) - Rog (od 62. Olmo), Ćorić (od 57. Šovšić), Fernandes (od 68. Radonjić) - Henriquez (od 46. Hodžić).

Trener: Zlatko Kranjčar.

KOPENHAGEN: Olsen - Ankersen, Zanka, E. Johansson, Augustinsson - Kusk, Kvist, Delaney, Toutouh - Santander, Pavlović. (još su igrali: Gregus, Kadrii, Cornelius, Andersen, Palk, Nilsson, Keita, Remmer, Verbič).

Trener: Stale Solbakken

S trijumfom se Modri opraštaju od priprema, Kopenhagen je ozbiljna momčad i ova pobjeda je snažna injekcija uoči Vardara. Šovšić je iz skraćenog kornera odigrao povratnu loptu na vrh šesnaestera, Antolić je bio tamo i precizno pogodio kut.

Još je jedna dobra vijest da su Modri zabili baš takv pogodak, da je zabio Antolić... Ipak, još je bolja vijest igra, Dinamo je odigrao najbolju partiju na pripremama i sasvim zasluženo svladao danskoga prvaka.

Općenito, bila je to dobra utakmica, ne bi čovjek, da ne zna, rekao da se radi o prijateljskom, pripremnom srazu. Istina, bila je 'generalka', morali su nešto i prezentirati, u svakom slučaju nisu razočarali. Danci su od prve minute krenuli s presingom, time odmah probudili i Modre i susret se pretvorio u zanimljivo nadmetanje, u dobrom ritmu. Bilo je i čvrstih duela, lijepih poteza, dobrih prilika i obrana vratara.

Cico Kranjčar predstavio je momčad koja će igrati protiv Vardara, osim, naravno, Pjace, ostaje upitno pitanje lijevoga beka. Jučer se nakon skoro šest mjeseci stanke vratio Josip Pivarić, uz pljesak onih koji su smjeli biti na tribinama, pripremio je Pivarić jednu lijepu šansu Hodžiću, on je pucao, vratar Kopenhagena je obranio. Mogao je, dakle, Pivarić, već u svojoj prvoj akciji nakon pola godine biti asistent. Bilo je to u zadnjoj fazi susreta, prije toga je također bilo sadržajno. Već u četvrtoj minuti mogao se proslaviti Stojanović. Prošao je s loptom gotovo od osvog do suparničkog šesnaesterca, našao se sam pred Olsenom, koji je odlično obranio. Još je jednom Stojanović sjajno prošao, izborio faul na 25 metara, Antolić je pucao preko gola. Pa je prošao i Rog gotovo slično, nije ni on uspio zabiti. Potom je i Ježina vrhunski obranio pokušaj Santandera, koji je ostao sam iza Dinamove obrane.

Pa onda udarac Fernandesa nakon odlične akcije, Olsen je skinuo. Bilo je to sve u prvom dijelu, u drugome je Dinamo bio još opasniji. Moramo istaknuti, od onih iz drugog plana, raspoloženog Šovšića, sve 'zanimljivijeg' Olma, teško je naći nekoga tko je baš zakazao, vidi se da je borba za dresoeve vrlo živa. Hodžić je bio u dvije dobre šanse, ali je i iživcirao Kranjčara kada u jednoj akciji nije dodao Pivariću u boljoj poziciji.

- Hooodžić, moraš dodati, moraš poštivati igrača - vikao je Cico.

Kopenhagen je najopasniji bio iz ubačaja, Santander je glavom mogao zabiti, to su situacije u kojima modra obrana ne djeluje najbolje. Bit će opet prigovora na realizaciju, međutim, ukupni dojam je na kraju pozitivan. Možda taj gol i ta pobjeda odnesu loše misli uoči Skoplja. Ako će Dinamo izgledati kao protiv Kopenhagena, Makedonci ne bi trebali biti teža prepreka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 11:36