Zapresic, 301010.Prva HNL liga, 13.kolo nogometne utakmice izmedju Intera i Dinama.Na slici: Zdravko Mamic dopredsjednik Dinama i Branko Ljaljak predsjednik Intera.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
INTER - DINAMO 0-3

Dinamo se prošetao kroz Zaprešić, protiv Intera Vahine trupe odradile lakši trening

Gotovo nevjerojatno zvuči da Dinamo nije postigao pogodak iz slobodnog udarca od 12. rujna 2009. Sammir je u 68. minuti prekinuo neugodnu tradiciju na istom terenu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. listopad 2010. 16:41

Dinamovo prvenstveno gostovanje u nekad neugodnom Zaprešiću pretvorilo se u lakši javni trening, pravodobnim pogocima Tonela (13.) i Sammira (68.), objema nakon prekida, te bombom Ibáńeza u nadoknadi, lider prvenstva je ostvario šestu uzastopnu ligašku pobjedu.

Domaćin Inter je krenuo hrabro, pogodio gredu (Herceg) nakon kornera, no ubrzo je momčad Ilije Lončarevića morala potpisati predaju kvalitetnijem i rutiniranijem suparniku, ostavši bez bodova prvi put nakon sedam kola.

Nije to bila plava postava za Brugge, osim, dakako, zadnje linije, Halilhodžić je i u trećem ispitu prije europskog uzvrata raspodijelio minutažu i sakrio poneku taktičku ideju za četvrtak, no i dalje ga može brinuti forma Ante Rukavine, koji se trudio, ali je ušao samo u jednu prigodu i već je 449 minuta bez pogotka.

Zabrinjava i vratar Kelava, koji je opet brljavio na povratne lopte, skrivio čak dva nepotrebna kornera, a jednom je u ruke uhvatio Tonelovu koljenom vraćenu loptu, što sudac nije primijetio, ali ni suparnik niti publika, kao da su se svi pomirili s ishodom...

Dinamo nije igrao dobro, nedostajalo je ritma, bila je to kontrolirana igra u otprilike drugoj brzini. Ili su se gosti dozirali ili su u posljednih mjesec dana doista u blagom kondicijskom padu, jasniju sliku dat će sraz s flamanskim legionarima.

Kao i u Karlovcu, dinamovci su do vodstva stigli prije zalaska sunca i paljenja reflektora, Tonel je nakon Sammirova udarca iz kuta iz ponovljenog pokušaja pogodio Santinijevu mrežu. Odlučio je još jedan prekid, ovaj put majstorija Sammira iz slobodnog udarca. Zaprešićki stadion sretan je plavim pucačima, lani je Interu za pobjedu iz slobodnjaka zabio Morales, a Sammir u domaćinstvu Osijeku.

Inter - Dinamo 0-3 (Tonel 14' Sammir 68' Ibanez 90')

90. minuta - Nakon puno pokušaja Ibanez je napokon pogodio mrežu

68. minuta - Sammir je zabio pogodak iz slobodnog udarca

14. minuta - Sammir je ubacio iz kornera, Biščan pucao glavom i lopta se odbila do strijelca Tonela

Inter: Santini, Jančetić, Gulić, Barišić, Balić, Yankep, Grgurović, Šarić, Palić, Matko, Abilaliaj

Trener: Ilija Lončarević

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre, Chago, Ademi, Badelj, Sammir, Rukavina, Sylvestr

Trener: Vahid Halilhodžić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 16:13