Bruno Konjević / Cropix
MORALES PROMAŠIO PENAL

Dinamo sredio BATE Borisov: 'Dečki su igrali dobro, ali su me suci iznervirali...'

Vaha odbija komentirati "mačevanje" s gazdom glede Calella, ta priča očito je svršila, premalo je do kraja prijelaznog roka da bi Argentinac kamo otišao...
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 30. siječanj 2011. 19:41

Nogometaši Dinama pobijedili su BATE Borisov 2-1 u prijateljskom dvoboju u Beleku, prvoj provjernoj utakmici zagrebačke momčadi na turskim pripremama...

Strijelci za "modre" bili su Josip Brezovec u 20. minuti i Pedro Morales u 78. nakon 11-erca. Bjelorusi, sudionici Lige prvaka u sezoni 2008/2009, izjednačili su u 73. minuti preko Bordačova.

Brezovec je sastav Vahida Halilhodžića doveo u vodstvo iz slobodnog udarca. Premda je lopta na putu do gola okrznula Beqiraja, igrači su se dogovorili da se gol pripisuje ovozimskom pojačanju iz Varaždina.

Nakon što je Dinamova obrana primila gol iz prekida (glavom nakon kornera), Morales je u 78. minuti zabio nakon penala iz drugog pokušaja. Prvi mu je bjeloruski golman obranio.

Dinamo je od 20. minute (Brezovčev slobodnjak) trebao igrati s igračem više jer je srbijanski igrač suparnika Marko Simić isključen zbog namjernog igranja rukom. Dogodilo se to očito unutar 16-erca, ali su slabi lokalni suci izvukli prekršaj izvan 16-erca.

Trener BATE-a Viktor Gončarenko automatski je u igru uveo zamjenu za isključenog. Premda se Halilhodžić tome isprva usprotivio, Dinamovi igrači na čelu s kapetanom Bišćanom odobrili su nastavak utakmice 11 protiv 11.

Svladali smo vrlo dobru momčad, taktički potkovani i razmješteni, nije čudno da su igrali Ligu prvaka. Iznervirali su me suci, nije bilo u redu da im dozvole zamjenu isključenog igrača. Imali smo problema u skoku, tako smo primili gol. No, zadovoljan sam jer je bilo dobrih poteza. Ne bih izdvajao nikoga - istaknuo je Halilhodžić.

Zbog vrlo oštre igre Bjelorusa Šime Vrsaljko igru je napustio zbog ozljede. Sammir zbog upale tetive, kao i također ozlijeđeni Cufre, Tonel i Chago, nisu nastupili.

Dinamo je igrao u sastavu: Kelava – Vrsaljko, Bišćan, Mesarić, Ibañez – Badelj, Brezovec – Palić, Kovačić, Sylvestr – Beqiraj (još su igrali: Barbarić, Rukavina, Morales, Ademi, Calello, Kramarić, Tomečak, Šitum, Bručić).

Sljedeću provjeru Dinamo u Turskoj ima u srijedu protiv bukureštanske Steaue.

Beqiraj zabija kao od šale, Morales se probudio, diskretni Rukavina! Kralj priprema je - Brezovec

Trening je bio opisni - Halilhodžić je većinu vremena upotrijebio za pojašnjavanje linija kretanja i svrsishodnost postavljanja u obrani i napadu. Lopta je bila u općoj pozornosti. Kao od šale zabijao je Beqiraj, aktivnošću, koncentriranošću i točnošću prednjačio napokon probuđeni Morales, nekoliko puta silovito je mrežu zatresao Sylvester, no jedan balon ostao je zapetljan u mreži desetak metara visoko tako da je maser Rubinić glumio planinara.

Izvrsno je tukao i Badelj, elegantno Palić, solidno Kramarić.Gotovo nikako Rukavina. Kralj je ipak bio Brezovec:

- Ne idemo s terena dok Breza ne zabije! - peckao je Vaha.

Potrajalo je pa je Mamić u šali predložio da pojačanje iz Varaždina, koje će za godinu-dvije najvjerojatnije prodati za 5 milijuna eura, spraši nešto iz jedanaesterca... Vježbalo se od 10, također i od 17. Doručak je od 8, ručak od 13, obvezni odmor od 14 do 16, večera od 20.

- Bio sam u Beleku s Trabzonsporom, '05. ili '06. Borio se s reporterima 35 turskih dnevnika, sad ste se ispriječili samo vas dvojica. Previše! - poslije ručka duhovito je referirao po običaju susretljivi Vahid.

- Uvjeti su sjajni, za nas nezamislivi.

Trener hvali poletnog Moralesa, “koji je prvi put izdržao sve, pun volje za nadmetanjem i nametanjam”. Calello?

- Čim je tu, konkurira.

Vaha odbija komentirati “mačevanje” s gazdom glede Calella, ta priča očito je svršila, premalo je do kraja prijelaznog roka da bi Argentinac kamo otišao.

- Na trku smo natjerali i golmane, za njih je to novost. Bitan je i rad s loptom, neka noge budu u pogonu a koncentracija potpuna. Ne sjedne sve preko noći, treba vremena da pojedinac akceptira i asimilira.

U finišu jedna filozofska:

- Ne može svanuti prije zore!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 17:50