Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA PRVENSTVA

DINAMOVA VELIKA UZDANICA PRIZNALA 'ZABRANJENE STVARI' Ovoga vikenda ću drugi put u životu navijati za Hajduk!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. svibanj 2017. 00:01

Kako nakon poraza Rijeke od Lokomotive na završnicu prvenstva gleda iskusni modri stoper Gordon Schildenfeld?

- Ne trebamo se uopće obazirati na Rijeku, ne razmišljati o njima... Uopće ne mislim na Rijeku niti me briga što je izgubila. Bitno mi je da smo se vratili nakon dva uzastopna poraza i da nastavimo pobjeđivati. I dobro igrati. A kako će se stvari odvijati dalje, hoće li Rijeka još negdje prosuti bodove do onoga posljednjeg kola, vidjet ćemo... Nama je najbitnije da do kraja HNL-a budemo u pravoj formi - kaže Schildenfeld.

Kao klinac na sjeveru

Naravno, ne može se izbjeći pitanje o velikom jadranskom derbiju na Rujevici. Hajduk itekako može pomoći Dinamu...

- Na Rujevici ću drugi put u životu navijati za Hajduk!

Kad je bilo prvi put?

- Bio sam klinac, igrao sam nogomet u Šibeniku. Cijela moja ekipa su bili hajdukovci, a ja sam jedini bio dinamovac. Onda su mu prijatelji rekli da moram s njima na poljudski sjever, da vidim kako se navija. Pa sam otišao i, naravno, navijao za - Hajduk. Tad sam prvi put bio na Poljudu. Sad ću opet biti navijač Hajduka...

Ako Hajduk dobije, onda će odlučivati to posljednje kolo, biti će to ‘utakmica svih utakmica’, zar ne?

- Polako, polako... Zar nismo svi očekivali da ćemo pobijediti Slaven Belupo? Eto, da krenemo od te utakmice, prije no što ćemo raditi daljnje planove. Nemojmo o zadnjem kolu, ima još utakmica do zadnjeg kola. Treba pobjeđivati do te utakmice, a Rijeka još mora negdje zastati.

A ako ipak bude odlučivala ta zadnja utakmica?

- E, onda smo mi u prednosti... Onda smo bliže naslovu nego Rijeka.

Kažete da ćete navijati za Hajduk, hoće li vam vaši ‘novi ljubimci’ navući osmijeh na lice, može li Carillova momčad pomoći Dinamu? Protiv Osijeka Majstori s mora su izgledali sjajno.

- Ma, očekivao sam pobjedu Hajduka protiv Osijeka. No ni na kraj pameti mi nije bilo da će završiti 5:1. Svaka im čast, stvarno su ‘gazili’. Splićani rastu iz utakmice u utakmicu, stvarno imaju bolju igru i nadam se da će u sljedećem kolu izgledati još bolje!

Šifo će dodati na tu temu...

- Mi smo s Hajdukom završili za ovu sezonu. Zato im želim da na Rujevici jure kao na motoru te, što se mene tiče, neka budu takvi do kraja prvenstva.

Volio bih ostati

Kad se radi o utakmici Modrih protiv Splita, kazat će da ih očekuje zahtjevna utakmica.

- U Parku mladeži je znalo biti tvrdih utakmica, nikad nije bilo lako. Kvaliteta je na našoj strani, ali to treba pokazati na terenu. Znalo se nama događati da smo i šest puta bolji od suparnika, a mučili smo se, teško stizali do pobjeda ili nismo pobijedili. Sad je samo najvažnije da zadržimo ovu uzlaznu putanju u kojoj se nalazimo.

Gordon Schildenfeld ima ugovor s Dinamom do ljeta 2018. godine. Kakvi su mu planovi?

- Volio bih ostati u Dinamu. Naravno, treba vidjeti kakve su ideje kluba. Moja ideja svakako nije da sljedeće sezone ne igram nogomet. Bit ću u 33. godini, pa je logično da ne bi bilo uputno da sezonu provedem na klupi za pričuve ili da imam malu minutažu. Zato bih u dogovoru s klubom želio svoju budućnost riješiti ove godine. Jer ako ostanem u Dinamu, a ne budem igrao ili budem malo igrao, onda me nitko neće htjeti kupiti - zaključio je Schildenfeld.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 08:43