CROPIX
SANKCIJE IZGREDNICIMA

DISCIPLINSKI SUDAC ODREZAO NOVE KAZNE Pohvalio Hajduk, ratobornom stoperu čak tri utakmice neigranja

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. prosinac 2016. 16:26

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić odredio je kazne klubovima i igračima vezano za ponašanje u 20. kolu prvenstva.

Pavlić-Bekić je kaznio Hajduk s 55.000 kuna zbog upotrebe pirotehnika navijača te diskriminirajućih poruka 'Ubij Srbina' i 'Mamiću Srbine, čakija ti ne gine'. Špekuliralo se kako bi mogao ponovno isprazniti poljudski sjever, ali u obzir je uzeo organizaciju utakmice protiv Dinama.

Naglasio je da je Hajduk poduzeo sve u organizaciji derbija, odnosno da je potpisao ugovor s Dinamom oko gostujućih navijača te je povećao broj zaštitara na stadionu.

Također, Dinamo je kažnjen s 10.000 kuna zbog činjenice da su BBB palili stolice na Poljudu.

Stoper Hajduka Lorenco Šimić kažnjen je s tri utakmice neigranja zbog crvenog kartona zarađenog u derbiju. Pavličić-Bekić tako visoku kaznu objašnajva činjenicom da je Šimić recidivist, odnosno da je već dobio jedan crveni karton ranije u prvenstvu.

Dodajmo i da je trener vratara Cibalije Tomislav Vranjić kažnjen s mjesec dana zabrane rada u nogometu zbog vrijeđanja sudaca na susretu Slaven Belupo-Cibalia. To mu je već druga takva kazna, a ovaj put će morati i platiti i 6.000 kuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 00:32