NESUĐENI JUNACI

DOBRO JE DA NJIH DVOJICA NISU NAPUSTILI HAJDUK Kapetan utučen: 'Pobijedili smo sami sebe već treći put! Opet šok, opet gluposti...'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 10. rujan 2017. 11:42

Turobno je bilo među hajdukovcima, gol Albanca Erosa u dresu Osijeka odjeknuo je kao šamar, piše Slobodna Dalmacija. Junaci nesuđenog boda u Osijeku bili su do zadnjih trenutaka Hajdukove uzdanice Zoran Nižić i Dante Stipica. Prvi je zabio i branio, drugi samo branio.

Ali, nisu obranili do kraja, Hajduk je izgubio 2:1 u zadnjim sekundama. Nisu oni bili tragičari. Ali, tragičan je splet okolnosti u kojima se Hajdukova igra, balans, srušio poput domina. Odmah nakon vodstva i onda u zadnjoj minuti.

I poentirao je Eros s onoga svijeta, Grezda, albanski reprezentatiovac koji je sjao od sreće:

- Uvjeren sam da je moj pogodak donio pravdu na ovoj utakmici, jer pobjedu smo zaslužili i ranije – govorio je Grezda, slaveći svoj prvijenac u dresu Osijeka. I ranije je bio neugodan Hajduku u dresu Lokomotive.

Prethodno je zabio i Hajradinović, svoj prvijenac. Na Hajduku se iskaljuju.

Hajdukovci su šutke odlazili prema autobusu, Zoran Nižić kapetanski je iznio svoje mišljenje:

- Dobili smo sami sebe po treći put u ovom prvenstvu, nakon Intera i Dinama (Inter nije bio poraz,ali 2:2 kao da i jest, nakon vodstva od 2:0, op. a.), sad i Osijek. Opet šok iz neke naše gluposti i neke naše greške. Izgubili smo već dobivenu utakmicu. Ne mogu biti zadovoljan svojom igrom, ako sam igrao dobro, kad smo mi izgubili, što to vrijedi?! Osijek nam je izravni konkurent... Treba se nadati i reći da je dugo prvenstvo ispred nas i da treba raditi.

Ipak, postigli ste gol, bili dobri u obrani, vi ste svijetla točka?

- Moj gol je plod što dosta radimo te prekide i uspijeva mi. Ali, volio bih mijenjati svoj gol za pobjedu.

A što se dogodilo da popijete kontru u zadnjoj sekundi, nevjerojatno?

- Izgubili smo balun i nismo bili dobro posloženi. To je šamar. Treba se dignit, treba puno rada... I nastavit dalje s puno volje. Ne gubimo ambicije, ovo je nauk.

Dante Stipica, golman, rekao je, bolje reći, uzdahnuo...

- Ne znam šta bih vam pametno rekao nakon ovakvog poraza. Držali smo se dobro u određenim momentima igre. Ne znam bih li to nazvao padom koncentracije, ali dvije paralelne lopte, njihov gubitak bio je koban. Osijek nas je na taj način kaznio i odnio tri boda. Treba izaći iz ovoga jači i trebamo slušati jedan drugoga kad prenosimo poruke i pomagati se u postavljanju u obrani, a ne da nas ovako izigraju... Ne mogu biti zadovoljan svojim obranama jer Hajduk mi je uvijek na prvom mjestu. Moje obrane do tog drugog gola više su značile nego što sada znače. Žao mije što nismo osvojili ni bod, ni bodove, to je jedino važno – rekao je Stipica.

Dobro je za Hajduk da ni Nižić ni Stipica nisu otišli u Tursku, bilo bi još lošije za majstore s mora.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 10:12