Jozo Šimunović
 HNK GORICA
STIGLO POJAČANJE

Dogovoren je veliki posao! Bivši nogometaš Dinama se vratio kući: ‘Ovo nije više klub kakav sam ostavio‘

‘Već sam i razgovarao s trenerima na tu temu, svi znaju sve i bitno je samo raditi‘
Piše: SNObjavljeno: 20. listopad 2021. 11:02

Bivši nogometaš Dinama, Jozo Šimunović (27) postao je novi član HNK Gorica. Nakon gotovo deset godina u modrom dresu i potom pet u Celticovom, Šimunović se odlučio vratiti u Hrvatsku i potpisati ugovor s Goricom do kraja aktualne sezone.

- Lijep je osjećaj vratiti se kući, u klub iz svoga grada, nakon toliko godina u inozemstvu. U ovim krajevima sam zadnjih godinu dana, a sad sam doma i nogometnom smislu. I presretan sam što ću se vratiti u trenažni proces i natjecateljski ritam. Veselim se svemu što nas čeka zajedno - kazao je Šimunović za klupsku stranicu, pa nastavio:

- Otišao sam iz Celtica prošlog ljeta, puno toga se u međuvremenu događalo, ali sve do ovog dogovora s Goricom ništa se nije dogodilo. Sad sam tu, potpuno fokusiran na svaki trening, s velikom željom da se što prije vratim u najbolju moguću formu. Ozljeda je sanirana, sve je u redu, sad je samo pitanje vremena adaptacije na treninge i utakmice. Već sam i razgovarao s trenerima na tu temu, svi znaju sve i bitno je samo raditi, trenirati i uživati u onome što najbolje znam, a to je igranje nogometa - govori Jozo.

- Doma sam u Gornjoj Lomnici, tu sam i odrastao, ali kad sam odlazio u inozemstvo, stvarno mogu reći da sam ostavio bitno drukčiju HNK Goricu. Klub je u međuvremenu jako napredovao, stekao rejting i renome na kojem želimo i dalje raditi. Situacija je dobra za nas, imamo šansu plasirati se u Top 4 i treba napraviti sve što je u našoj moći da u tome i uspijemo - ističe Šimunović.

Šimunovićev posljednji klub je bio Glasgow Celtic za koji je posljednji nastup odradio prije skoro 20 mjeseci, još 27. veljače 2020. godine. Član škotskog velikana bio je do ljeta 2020. i od tada je bez kluba. Povezivalo ga se, primjerice, i s Rijekom, no sve do dolaska u Goricu nije našao pravu sredinu.

Šimunović je bivši mladi reprezentativac Hrvatske, koji je odabrao seniorsku vrstu BiH, ali za nju nikad nije zaigrao. Kad je 2015. napustio Dinamo i otišao u Celtic, koštao je 7,5 milijuna eura. Prema Transfermarktu, to je sedmi najveći ulazni transfer Bhoysa u njihovoj povijesti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 21:32