Nenad Dugi/Cropix
KOBNO POSLIJEPODNE

Drago Gabrić teško stradao nakon izlijetanja na autocesti, ozljede OPASNE PO ŽIVOT!

Neslužbeno doznajemo da je zadobio teške ozljede glave, ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga te se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja. - Treba smoći snage biti strpljiv i vjerovati u najbolji mogući rasplet. Ne znam gdje je odvezen automobil, kažu da je to hrpa lima. Vjerujmo u najbolje - rekao je otac Tonči
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. svibanj 2011. 23:02

Danas poslijepodne oko 18.20 sati na autocesti A1 u smjeru juga, na potezu Dugopolje - Bisko došlo je do izlijetanja automobila BMW, piše Slobodna Dalmacija .

Automobilom je upravljao nogometni reprezentativac i bivši igrač Hajduka Drago Gabrić.

U besvjesnom stanju vozilom Hitne pomoći prevezen je na Jedinicu intenzivnog liječenja u KBC Split, a suvozač, inače bliski Gabrićev prijatelj Ante Đuzel zadobio je lakše ozljede te je nakon obrade pušten kući.

Drago Gabrić zadobio je po život opasne ozljede. Neslužbeno doznajemo da je zadobio teške ozljede glave, ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga te se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja.

Obitelji je rečeno kako je na JIL na Firulama dovezen u 19,05 sati te kako je osoblje učinilo sve što je u njihovim mogućnostima, a Gabrić je zbrinut promptno i profesionalno. Zbog težine ozljede mozga liječnici su ga stavili u induciranu komu. Sada treba pričekati do 48 sati kako bi se vidjelo kako tijelo reagira.

Voditelj Odjela za anesteziju i intenzivno liječenje, dr. Ante Ujević, sutra ujutro će izići sa službenim priopćenjem za javnost, kada će, nadamo se, biti poznato još detalja o zdravstvenom stanju našeg nogometnog reprezentativca.

Splitska policija i nakon završenog očevida, oko 21 sat, nije utvrdila točan razlog zbog kojeg je mladi nogometaš Drago Gabrić svojim BMW-om sletio s kolnika. Za to će biti potrebna dodatna vještačenja automobila.

- Za sada možemo reći da se nesreća dogodila pod još neutvrđenim okolnostima. Utvrđeno je da je vozilo sletjelo s ceste u blago lijevom zavoju, „preletjelo“ zaštitnu ogradu i sletjelo van kolnika nekih osam metara ispod razine kolnika. Vozač je i dalje životno ugrožen – kazala nam je Sanja Nazlić iz odnosa s javnošću splitske policije.

Tijekom poslijepodneva je na širem splitskom području palo dosta kiše pa su skliski kolnik u kombinaciji s prevelikom brzinom najvjerojatniji razlozi nesreće.

Ubrzo su u bolnicu pristigli Goran Vučević, Aljoša Asanović, Nenad Pralija, dr. Jurica Rakić, Tomislav Erceg, Ante Miše, Vlatko Đolonga, direktor Hajduka Josip Grbić, Dean Računica, kondicijski trener Hajduka Marin Fradelić te Gabrićevi bliski prijatelji i suigrači Goran Sablić, Kaja Rogulj, Andrija Vuković, Nikola Kalinić, Mirko Žaja... Došli su, naravno, i Dragini roditelji Tonči i Milena. Svi im pružaju podršku, potreseni poslijepodnevnim događajima.

- Strašno, što drugo mogu reći, nisam još svjestan što se dogodilo. Treba smoći snage biti strpljiv i vjerovati u najbolji mogući rasplet. Ne, ne znam gdje je odvezen automobil, kažu da je to hrpa lima, to policija zna. Vjerujmo u najbolje - u najtežem trenutku nastojao je biti priseban otac Tonči Gabrić, nastojeći utješiti svoga oca, djeda Dragu koji je glasno plakao.

Jedan od onih koji je odmah pohitao na Firule bio je i Andrija Vuković, vratar Splita:

- Ne mogu vjerovati u to što se dogodilo, kažu da je naletio na lokvu odmah pokraj tunela.

- Treba moliti Boga, treba moliti Alaha, nebesa će pomoći, Drago se mora izvući, sklapao je ruke u molitvi kondicijski stručnjak Marin Fradelić.

Tomislav Gruica donedavno je bio član NO bijelih, ali je prije svega bliski prijatelj Gabrićeve obitelji.

- Pobijedit će Drago! - rekao je suznih očiju.

Gabrić je, rekli su neki od nazočnih, s prijateljem Antom hitao na aerodrom da pošalje neke nalaze za nekidan nastradalog prijatelja, a drugi su, pak, tvrdili da je bio na aerodromu i onda odlazio nekim poslom prema Imotskome...

Gabrić je, podsjetimo, u kolovozu 2009. iz Hajduka prešao u turski Trabzonspor, a godinu dana kasnije otišao je na posudbu u Ankaragücü. Od Torcide je prije odlaska u Tursku dobio nagradu Hajdučko srce.

Izvorni članak pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 14:03