DAMIR KRAJAC Cropix
MEĐULIGAŠKA SIMBIOZA

Školarac brusi vještine kod bivšeg Vatrenog, Čabraja optimističan: ‘Bit će jedan od mojih oslonaca‘

Nekadašnji veznjak Dinama i reprezentacije misli da 18-godišnjak ima karakteristike klasnog igrača
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 10. ožujak 2023. 14:22

Od ponedjeljka do srijede trenira na Kajzerici, zatim se priključuje treninzima Jaruna. U međuvremenu rješava srednjoškolske obveze, a sudimo li po subotnjem ogledu između Jaruna i Croatije iz Zmijavaca (2:1), rješava i pitanje pobjednika. U prvoj seniorskoj sezoni ovaj 18-godišnji veznjak osjetio je HNL, a da bi to postao standard kod trenera Silvija Čabraje, potrebno je izbrusiti vještine i steći iskustvo kod Jerka Leke.

Pravi put

- Marin Šotiček sada je u Jarunu da bi stekao minutažu jer vjerujemo da će biti izrazito dobar i vrijedan igrač. Možda do kraja sezone odigra još koju utakmicu za Lokomotivu. Izrazito je talentirano i radišno dijete, posvećen je nogometu i nastavi li tako raditi, mogao bi imati dobru karijeru. U interesu nam je da se što prije razvije i dobije seniorske utakmice, da praktički mogu računati da će u narednoj sezoni biti jedan od oslonaca Lokomotive - kaže nam Čabraja.

image

Sadegh Moharrami Getgasari, Marin Šotiček.

DAMIR KRAJAC Cropix

Simbioza između Lokomotive i Jaruna podrazumijeva dvojnu registraciju nekolicine igrača - Gabriel Groznica i Fran Žilinski od ranije su pod Lekinom komandom, a Fabijan Krivak i Šotiček unazad dva tjedna upisali su prve nastupe za Jarun. Tijekom aktualne sezone viđali smo ih i na HNL travnjacima. Pod grbom Lokosa, Krivak je nastupio u ogledu s Dinamom krajem siječnja, a Šotiček je zabilježio šest nastupa, redom protiv Šibenika, Gorice, Hajduka, Dinama dvaput, te Osijeka, što je jedina utakmica u kojoj je startao.

- Nogometaši Lokosa pomažu Jarunu svojom kvalitetom, a istovremeno ih pripremamo za izazove koji ih čekaju na još višem nivou. To je poanta naše suradnje, a takav smjer odlična je platforma za pripremu igrača na nogomet najviše razine u Hrvatskoj. To je pravi put - poručuje Jerko Leko.

I to je put koji je već urodio plodom. Friški primjer je i spomenuti Žilinski. Do prosinca je bio ustaljeni lijevi bek jarunskog sastava, što je rezultiralo debitantskim nastupom za Lokomotivu protiv Dinama u četvrtfinalu Kupa, a zatim je odradio čitavih 90 minuta u pobjedi nad Hajdukom (4:3) prošle nedjelje. Dan ranije, jedan školarac oduševio je na drugoligaškim travnjacima. Šotiček je ušao s klupe i u četvrtoj minuti nadoknade donio tri boda Jarunu.

Dinamičan tempo

- U ogledu s Croatijom iz Zmijavaca pokazao je raskoš svog driblinga, trkački je dosta jak i odgovoran. Gledam sve što je napravio, od one oduzete lopte na naših 20 metara, pa preuzimanje rizika da riješi utakmicu. Neki mladi igrači odmah bi dodali loptu starijem, pa što bude. On je preuzeo inicijativu i rizik da presudi susret, mislim da to potvrđuje klasu - Lekin je osvrt na Šotičekovu subotnju izvedbu, kojom je, čini se, izgradio i novu šansu.

image

Jerko Leko, trener Jaruna

RONALD GORSIC Cropix

- Dobivat će mnogo više prilika, u ponedjeljak bi mogao startati protiv Kustošije. Šotiček i Krivak najmlađi su u našim redovima i odlično se nose sa zadaćama. Naravno, nikome se ne može ništa poklanjati, sve treba zaslužiti, a mislim da je perspektiva kakvu pokazuju na treningu vrijedna zasluge - zaokružuje Leko.

Lekcije kod Čabraje, lekcije kod Leke, za to vrijeme i lekcije unutar školske klupe. Dinamičan tempo za tinejdžera rođenog u Novom Mestu u Sloveniji, koji je uoči početka sezone produžio vjernost Lokomotivi najmanje do ljeta 2024. godine.

- Mislim da mogu ponuditi još više i da ću to pokazati. Dvojna registracija, odnosno dolazak u Jarun, ispravan je korak za mene ako ću imati potrebnu minutažu. Nadam se da će biti tako. Produženje ugovora? Lokomotiva je moj klub, bio je to logičan potez - kaže Šotiček, čija će se nadanja, sudeći po dojmovima uglednih imena, vjerojatno ostvariti.

Linker
16. svibanj 2024 08:07