Dragan Matić / Cropix
APEL HRVOJA MALEŠA

'Drugi čovjek HNS-a je u zatvoru, trebamo biti odgovorni - i počistiti kuću!'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. prosinac 2011. 18:20

Lanjskog prosinca Igor Štimac u skupi je hotel došao u isto tako skupom odijelu, okružen reflektorima poput zvijezde s A hollywoodske liste i s misijom da sruši Vlatka Markovića. Godinu dana nakon toga zadržao je jedino možda brend odijela, i ostao u predvorju... Nakon informacije da se samo desetak ruku iza vrata dvorane u Sheratonu podignulo protiv vladajuće garniture HNS-a, Štimac je nestao.

Ulogu jahača apokalipse za ovih je blagdana prepustio Hrvoju Malešu, no njegov ulazak nije ni podsjetnik na ono što je Štimac priredio godinu dana prije. Jedino što se okupljanje nogometne vrhuške u sigurnosnom smislu tretiralo kao da su u tijeku pregovori Izrael - Palestina, policajaca kao u priči, a zbog Maleša invazija i onih u civilu.

- Špurijus? Uvijek pozitivan - rekao je prije gotovo neprimjetnog ulaska u salu. Prije toga konzultirao se sa svojom oporbenom brigadom (Sinovčić, Viđak, Bošnjak, Tokić...). No, ekipi iz Splita i Zadra kojoj su pomogli Brlekovićevi delegati iz Zagrebačke županije bilo je posve jasno da će misija rušenja Vlatka Markovića biti tek pucanj u prazno.

- Nemamo snage - otelo se Pašku Viđaku. Na njega se nadovezao i Reno Sinovčić:

- Ovi su naručili par kamiona ‘miksera’ kako bi zabetonirali svoje pozicije - bio je slikovit vanjski suradnik Zadra i, kasnije će se pokazati, najčvršći oslonac predsjednika Hajduka tijekom skupštine.

I dok su se oni bezuspješno mačevali i pokušavali srušiti Vlatka Markovića, u predvorju hotela novinare je zabavljao tandem Dedić. Braća Ramo i Toti, naoružani bedževima s likom Stjepana Mesića i Kukuriku koalicije za reverima, nasred hotela Sheraton razvili su zastavu s likom Muhameda Alija. Dovoljno da osoblje hotela dobije fras...

- Rekao je Mamić da udara kao Ali pa smo mu donijeli za poklon - objasnio je Toti i brže-bolje spremio zastavu. Shvatio je da bi mu to mogao biti posljednji ulazak u Sheraton.

Baš nekako u to vrijeme, Sinovčić i Maleš izašli su iz dvorane. Pokisli i pokunjeni...

- Ne možemo bojati fasadu ako nam se kuća ruši iz temelja. Na to ne pristajemo - rekao je Maleš i objasnio zašto je napustio skupštinu HNS-a.

- Skupštinari svoju ulogu shvaćaju olako. Unaprijed se dižu ruke i baca se prašina u oči. Čini mi se kako ljudi u dvorani nisu svjesni svoje odgovornosti. Drugi čovjek HNS-a je u zatvoru, navodno zbog mita, i svi trebamo preuzeti odgovornost, počistiti kuću - apel je Hrvoja Maleša, koji nije bio spreman otkriti svoje sljedeće poteze.

- Vidjet ćemo - bio je kratak predsjednik Hajduka.

A ništa dulje nisu bile ni rečenice pobjedničke struje. Iako, ovo “pobjedničko” shvatite uvjetno, jer se na njihovim licima nije vidjelo da su deklasirali konkurenciju 40-10!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 17:17