ZABAVA UZ ROŠTILJ I PIVO

FEŠTA U SIKIREVCIMA Rakitić postao počasni građanin rodnog sela oca Luke

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 31. svibanj 2014. 17:35

Niski trofeja i priznanja, Ivan Raktić dodao je još jedno, ono na koje je posebno ponosan. Općina Sikirevci, rodno mjesto Ivanova oca Luka proglasila je Raketu počasnim građaninom.

- Izabran je jednoglasno – ponosno će Mato Majher, glavni i odgovorni u nogometnom klubu Sikirievci i vođa 'Korova', navijača kluba smještenog u Brodsko –posavskoj županiji.

Bilo bi čudno da Raketa nije izabran aklamacijom s obzirom da mjesto koje ima 2500 stanovnika ima isto toliko ponosnih vlasnika hrvatskih dresova s brojem 7. Pa čak i više kada u goste stignu navijači iz bosanskog mjesta Žepče od kuda stiže Ivanova majka Kata. Upravo u trenutku dok smo bili u posjetu Sikirevaca, stiglo je pedesetak navijača iz grada u centralnoj Bosni.

Nažalost, Raketa nije mogao doći. Niko Kovač je uveo željeznu disciplinu i unatoč blizni Osijeka, Rakitić je morao propustiti veliku feštu.

- Obećao je da će doći nakon SP. Ide na odmor pa će svratiti do Žepče i Skirevaca – otkrivaju nam navijači.

Umjesto Ivana, sreli smo njegova oca. Luka Rakitić najmlađi od sedmoro braće Rakitića, od kojih je šest otišlo trbuhom za kruhom u bijeli svijet.

- Otišao sam sredinom 80-ih u Švicarsku. Dva brata su mi u Australiji a u Sikirevcima je ostao brat koji se brinuo o roditeljima. Svi se nađemo jednom godišnje na kirvaju u našem selu. E da vidite feštu – ponosno ističe Luka Rakitić nudeći nas kulenovom sekom.

- Ovakvu nećeš naći u Zagrebu. Tu ga ljudi rade za sebe a onda znaš da se ne štedi – govori Raketa senior. Uz njega brat Jakov u majici s nećakovom slikom, dok strina nosi trenirku Seville.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 21:50