Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
NOVA POBJEDA

FOTO: DINAMO BEZ 'POLA MOMČADI' PROBIO BUNKER SPLITOVACA Ćorić predriblao trojicu,kapetan zabio

Nogometaši Dinama u 6. kolu HNL-a pobijedili su Split kod kuće rezultatom 1:0 pogotkom kapetana Domagoja Antolića u 62. minuti te tako osvojio 16. bod
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. kolovoz 2016. 18:05

----------------------------------------------------------------------

DINAMO - RNK SPLIT 1:0 (Antolić 62')

ZAGREB, Maksimir. Gledatelja: 1,424.

Sudac: Tihomir Pejin 6 (Donji Miholjac) 6. Pomoćnici: Goran Pataki i Bojan Zobenica. Četvrti sudac: Burilo (Osijek). Delegat: Smokrović (Rijeka)
STRIJELCI: 1:0 - Antolić (62)

DINAMO (4-1-2-1-2): Šemper 7 – Matel 6, Benković 6,5, V.Soldo 6,5, Pivarić 6,5 – Machado 6 (od 55. Ćorić 6,5) – Antolić 7, Pavičić 6 (od 58. Knežević 6) – Rog 6 – Henriquez 6, Hodžić 5,5 (od 66. Gojak 6).
Trener: Zlatko Kranjčar 6,5

RNK SPLIT (4-2-3-1): Duka 5,5 – Jurendić 6,5, Fuštar 6, Rrahmani 6, Vitus 6 – Obšivač 6, Chvedukas 6 (od 85. M.Jukić -) – Roglić 6,5 (od 72. Samac -), K.Jakić 6, Pešić 5,5 – Bakaj 5,5 (od 68. Bojić 5,5)
Trener: Vjekoslav Lokica 6
Žuti kartoni: -

Igrač utakmice: Domagoj Antolić

----------------------------------------------------------------------

Bila je to još jedna klasična Dinamova HNL partija. Mučenje, napad na bunker, misli na Europi, protivnik koji pokušava što dulje održati nadu u neki bod. Slaven Belupo je uspio, Split, kao i Inter, nije bio te sreće. Imali su gosti svoje šanse, nisu zabili, ali jest Domagoj Antolić. Prije tri dana bio je 'pedro' protiv Austrijanaca, sinoć se iskupio. Podatak je možda nevjerojatan, Antolić je zadnji gol za Dinamo zabio prije dvije godine, Petrolulu u pretkolu Europske lige, a u prvenstvu još davnije, u ožujku 2014. Lokomotivi.

Nesadržajnih prvih 45 minuta gledali smo u prvome dijelu. Cico je predstavio vezni red u 'rombu', s dvojicom špica naprijed, zaigrali su i Henriquez i Hodžić. U zadnje vrijeme rijetko igraju i svaki posebno, eto, sad su dobili priliku u tandemu. I opet nisu zabili, to više i nije vijest. Split se zabunkerirao i vrebao iz kontri, nekoliko puta 'Crveni' su i došli do Dinamova šesnaesterca, zamirišilo je na opasnost, ali zapravo neke velike opasnosti nije ni bilo. Kao ni na drugoj strani. Tek dalekometni udarci Modrih, jedan Roga, jedan Antolića, koji su završili blizi vratnice, bili su najbliže što je prvak došao pogotku.

Sve drugo, jalova dominacija. Zapravo, najveće uzbuđenje u prvom poluvremenu bio je start Obšivača s leđa na Marka Roga na centru igrališta. Rog je glasno jauknuo, uhvatio se za gležanj i ostalo ležati, vjerujemo da su problijedili svi u Dinamu. Odlučio ga je Cico ipak gurnuti u vatru, iakoga je planirao poštedjeti, rizičan potez, ali - igrati se mora. Ipak, nakon što mu je Dinamov fizioterapeut Goran Beloglavec ukazao pomoć, Rog je normalno nastavio susret. S obzirom da na terenu nije bilo previše razloga za pljesak, najveći su aplauz zaradili naši olimpijci. Pozdravio je spiker prije početka Saru Kolak, zapljeskali su čak i sami igrači, zapljeskali su i brončanom Filipu Hrgoviću.

U nastavku se zagrijalo već nakon šest minuta, ta 'dva brata uboga', Henriquez i Hodžić, bili su na sceni. Čileanac je odigrao povratnu, Hodžić s 20 metara odlično naciljao, pogodio je vratnicu. Međutim, onda je dvije matne situacije imao Split, tragičar je Pešić, junak Šemper. Jurendić je dugom dijagonalom proigrao Pešića, on je izišao sam pred mladog Dinamovog debitanta, koji je hladnokrvno obranio nogom. Samo minutu poslije Pešić se opet našao sam pred Šemperom, ali ovog puta je loše prihvatio loptu pa ju je Dinamov vratar lagano pokupio. Probudilo je to malo Modre, prvo je Henriquez promašio glavom, a onda je na scenu stupio Ćorić. Ubacio ga je Cico koju minutu ranije, donio je Ćorić ideju i pogodak.

Nije zabio, ali zasluge idu njemu. Nanizao je nekoliko igrača Splita, opalio s dvadesetak metara, Duka je uspio kratko odbiti loptu. Antolić je odlično pratio akciju i poentirao. Kapetan je i osim gola bio jedan od boljih na terenu, već u idućoj akciji je dobro pucao s ruba šesnaesterca, Duka je sjajno obranio. Dvije godine čekao je Antolić na pogodak, sad je skoro zabio dva. To je bio njegov odgovor na kritike i zvižduke protiv Red Bulla, poslušao je Kranjčarov savjet i izdigao se iz te situacije. Malo toga smo vidjeli do kraja, tek dva pokušaja Splita, Rrahmanijev glavom nakon kornera i Jurendićev dalekometni udarac, Šemper je oba puta to lagano ukrotio. U zadnjim trenucima susreta ozlijedio se Matel, sam od sebe, napustio je igralište, izgledalo je ozbiljno, nova briga za Kranjčara.

Zlatko Kranjčar:

- Najavio je moj kolega da će igrati zatvoreno, kad su Splićani krenuli nakon gola onda su pokazali kvalitetu. Da su ranije krenuli, možda bi nešto napravili. Meni je ova utakmica donijela Šempera, vratili smo Antolića, Ćorića, odmorio sam neke igrače. To je stimulans za Salzburg. Šifo je opet osjetio tetivu i nismo htjeli riskirati. Vidjet ćemo što je Matelom, nadam se da nije najgore. Dobili smo i Machada koji je pokazao da može. Rog? Rekao sam da ću ga odmarati, ali nisam imao izbora, on je potreban našoj igri. Ima vremena da se osvježi do utakmice.

Vjekoslav Lokica:

- Znali smo da ćemo biti teško nešto napraviti, znali smo da možemo s kvalitetnim blokom nešto pokušati. Ipak, ostaje žal, imali smo te dvije sjajne situacije u istoj minuti, da smo zabili, možda bi utakmica otišla u drugom smjeru, možda bismo osvojili i neki bod. Ovako kad ne zabiješ protiv Dinama, nemaš šanse. Ostajemo s našim problemima i našim borbama, nema nam druge.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 10:50