Damir Krajac / CROPIX
HRVATSKA - UKRAJINA 1-1

Gračanovi mladi jedva sačuvali prvo mjesto, Ante Rebić golom najavio Brazil!

Dobro je i ovako. Ako i nećemo biti prvaci skupine, praktički je sigurno svrstavanje među četiri najuspješnija drugoplasirana što također osigurava play-off
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 28. svibanj 2014. 20:47

Ukrajinski nogometaši su za intoniranja svoje himne bili zagrljeni, a kapetan Ordets je ktome stavio ruku na srce. Nije im lako, s obzirom na gotovo ratna zbivanja u toj velikoj prijateljskoj zemlji. Prodano je 1.080 ulaznica, inkasirano 32.400 kuna za NK Gunja.

Očekivali smo više od naših, koji su se u 1. poluvremenu uglavnom tražili. Bilo je evidentno da sa sedmoricom koja je odradila samo jedan pravi zajednički trening (ono u ponedjeljak spada u obično zagrijavanje) nema prave igre, bez obzira na kvalitetu. Ne treba zanemariti ni spontanu 'kočnicu', strah od ozljede koja može onemogućiti put na SP..

Ukrajinci su djelovali uigranije, pokušavali tehničkim rješenjima i hitrim akcijama. Sitni, lukavi, opasni. Prijetili su, srećom neprecizno, Malinovski, Babenko, Bolbat. Ništa strašno, ali je moglo biti.

Najčešće je uzvraćao mobilni Vrsaljko. I Bubnjić je dolazio visoko. Rebić često vezao i po dvojicu suparnika. Pjaca se uključivao kao treća špica. Čekao se Kovačićev lucidni potez.

Blizu vodstvu bili smo u 37. minuti. Tada je Rebić na centru ukrao loptu Kalitvincevu pa proslijedio Perici, koji polazi korak-dva i izvrsno tuče - u gredu! U finišu te dionice Jedvaj se malo sezao s Kulačom, koji odlazi po lijevoj strani i pokušava iznenaditi Zeleniku, ali lopti zuji pokraj lijeve vratnice.

Početkom drugog dijela Brozović sjajno u for šalje Pericu, koji ne odlazi do kraja već pokušava iznuditi kazneni udarac, šteta.

Poslije 1:1 Hrvati tlače, a u 66. minuti Rebić drma desnu vratnicu!

Vidi se da Hrvatska kipi od znanja i snage, no štošta se pita i takmaca. Vrijeme prolazi, u brojnim navalama nedostaju detalji zahvaljujući kojima bi se rezultat promijenio.

Dobro je i ovako. Ako i nećemo biti prvaci skupine, praktički je sigurno svrstavanje među četiri najuspješnija drugoplasirana što također osigurava play-off.

HRVATSKA - UKRAJINA 1-1 (Rebić 56 / Malinowski 62)

KRAJ UTAKMICE!

87. minuta - Vrsaljko je udarcem s desne strane pokušao iznenaditi ukrajinskog golmana, ali ovaj je bio spreman.

66. minuta - Hrvatska je propustila veliku priliku da se vrati u vodstvo. Vratar Koval je obranio udarac Pjace, ali lopta se odbija do Rebića koji sa 6-7 metara gađa vratnicu.

62. minuta - Utakmica je vraćena na početak nakon velike pogreške hrvatske obrane. Malinowski je primio loptu iz auta, naši braniči su ga samo gledali, a Ukrajinac se prošetao do Zelenike i iz blizine zatresao mrežu.

56. minuta - Hrvatska je konačno odigrala jednu smislenu akciju i odmah povela. Pjaca je sjajno izbacio svog čuvara iz igre i na desnoj strani izbacio Vrsaljka. Bek Genoe inteligentno je vratio prizemnu loptu u srce 16-erca na koju je naletio Rebić i topovskim udarcem zatresao mrežu.

52. minuta - Puno sreće za Hrvatsku. Bomba Kulača prošla je milimetar iznad grede.

Počelo je u nastavku.

Kraj prvog poluvremena.

44. minuta - Opasni Ukrajinci su krenulu u kontru, Kulač je bio sam na lijevoj strani, ali udarac je bio pokraj vratnice.

40. minuta - Opet Ukrajinci prijete iz daljine. Opalio je Babenko, a lopta je prohujala pokraj vratnice...

38. minuta - Raspoloženi Rebić oteo je Ukrajincu loptu i sjajno u priliku izbacio Pericu. Bivši napadač Zadra pucao je iz pada i pogodio - gredu!

27. minuta - Malinowski je tukao iz slobodnog udarca sa 18 metara, a lopta je pogodila vanjski dio mreže. Ovo je ujedno bio i najopasniji udarac gostiju.

17. minuta - Pjaca je bio potpuno usamljen na desetak metara od gola, ail umjesto udarca odlučio se za dodavanje koje je bilo katastrofalno... Hrvatska igra sve bolje i bolje, a Ukrajinci rijetko prelaze centar.

6. minuta - Malinowski je opalio iz daljine i lopta nije prošla daleko od vratnice...

3. minuta - Kalitvincev je iz slobodnog udarca s 30 metara pucao preko gola.

Utakmica je počela!

HRVATSKA: Zelenika, Vrsaljko, Jedvaj, Šimunović, Bubnjić, Brozović, Kovačić, Pašalić, Pjaca, Rebić, Perica.

UKRAJINA: Koval, Mališev, Ordets, Bratkov, Bolbat, Babenko, Kalitvincev, Nasonov, Kostevič, Malinowski, Kulach.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 11:16