CROPIX
VIDEO GOLOVA

VIDEO: TORCIDA OPET ZVALA IGRAČE 'NA RAZGOVOR', ONI OTIŠLI U SVLAČIONICU Pogledajte penal kojim se Hajduk spasio velike sramote u splitskom predgrađu!

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 26. listopad 2016. 18:44

SOLIN - HAJDUK 1:2 (1-0 Jelavić (16), 1-1 Erceg (64), 1-2 Futacs (71-11m)

SOLIN - Stadiona NK Solina pored Jadra. Gledatelja 2000. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) - 6. Pomoćnici: Perica i Pataki. Četvrti sudac: Čuljak.

SOLIN (4-2-3-1): Višić 6 - Mrković 7, Šarlija 6, Gruica 5,5, Farić 6 - Ninčević 6 (od 68. Grubišić-), Batarelo 6 (od 76. Svalina-) - Perković 5,5, Zoungrana 7, Kapetanović 6 - Jelavić 6,5 (od 75. Pavlinović -). TRENER: Mirko Labrović 6,5.

HAJDUK (4-3-3): Stipica 6,5 - Juranović 6, Šimić 5, Čosić 5,5 (od 66. Kožulj -), Memolla 6 - T.Bašić 5 (od 57. Tudor 5,5) - Jefferson 6 - Said 5, Hamza 5,5, Erceg 7 (od 77. Savvas -) - Futacs 7.

IGRAČ UTAKMICE. Marko Futacs.

--------------------------------------------------------------------------

Hajduk se provukao u Solinu, Splićani su pobijedili doslovno jedva, rezultatom 2:1 otišli u četvrtfinale Kupa Hrvatske.

Momčad Marijana Pušnika i dalje pruža neuvjerljive igre, ali kako god okrenuli, njegovi igrači već po tradiciji u drugom poluvremenu lome suparnike i negativne rezultate pretvaraju u pobjede. Splitska momčad proživljavala je teške trenutke, jer poslije vodstva Solina od 1-0 domaćini su imali par pravih prilika, koje nisu realizirali.

Šokantno je počelo za Hajduk, Mario Jelavić je u 15. glavom zakucao loptu u mrežu Stipice poslije idealnog centaršuta Mrkovića. Vodstvo Solina bilo je zasluženo, domaćini su bili ne samo potpuno ravnopravni nego su imali i više opasnih akcija.

Što se tiče momčadi Hajduka, igrali su konfuzno, nepovezano, bez prave ideje. Jedine šutove uputili su iz dva slobodna udarca, ali je u oba navrata Mađar Futacs poslao loptu daleko od vrata.

Nekoliko stotina pripadnika Torcide negodovalo je, na kraju poluvremena dozivali su svoje ljubimce da im priđu uz tribinu, ali su igrači brzo otišli u svlačionicu.

U nastavku, odmah u 47., strijelac vodećeg gola Jelavić propustio je realizirati izvanrednu priliku, dobio je loptu usamljen na desetak metara od vrata Hajduka, šutirao je traljavo. Momčad Marijana Pušnika je ipak zaigrala nešto energičnije, ali i dalje tu nije bilo konstrukcije nego uz mnogo trke isključivo pokušaji nabacivanja na Futacsa.

Kako je vrijeme odmicalo gosti su bili sve nervozniji, a domaćini su, naprotiv, djelovali staloženo. Ipak, nadmoć Hajduka je rasla i to u prvom redu zahvaljujući fizičkim sposobnostima. Gosti su izjednačili u 64., strijelac je bio Ante Erceg, kojemu je loptu vrlo lijepo glavom spustio Futacs.

Od tada kopnjela je snaga igrača Solina, a napadi Hajduka su se redali. U 70. Said je, poslije akcije Futacsa, pogodio gredu, u nastavku Juranovića je srušio Gruica i to je bio faul za kazneni udarac. Jedanaesterac je sigurno realizirao Futacs i odveo Hajduk u četvrtfinale.

------------------------------------------------------------------------------

HRVATSKI KUP - OSMINA FINALA: Inter i Osijek prošli, osam prvoligaša u četvrtfinalu

Zaprešićki Inter i Osijek posljednje su dvije momčadi koje su se plasirale u četvrtfinale hrvatskog nogometnog Kupa u kojem će se za mjesto u polufinalu 30. studenoga boriti osam prvoligaških klubova.

Inter je u Zaprešiću svladao vinkovačku Cibaliju s minimalnih 1-0, a pogodak vrijedan plasmana u četvrtfinale postigao je Marko Kolar. Momčad iz Zaprešića jedina je kao domaćin prošla među osam najboljih.

Osjijek je s 2-1 slavio na Šubićevcu. Gosti su poveli 2-0 pogocima Ukrajinca Lope (41) i Makedonca Petrovića (66), a jedini strijelac za Šibenik bio je Brazilac Brito (76).

HRVATSKI KUP - OSMINA FINALA:

Solin - Hajduk 1-2

Vinogradar - Lokomotiva 1-2

Rudeš - Rijeka 3-5 - produžetak

Inter - Cibalia 1-0

Šibenik - Osijek 1-2

Odigrano u utorak:

Bjelovar - Dinamo 1-2

Novigrad - Slaven Belupo 0-1

Istra 1961 - Split 1-3 - produžetak

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:59