Miguel Riopa/EuroFootball/Getty Images / Getty Images
POZNATO IME U SVIJETU NOGOMETA

HAJDUK UPORNO ZAGRIZAO ZA PORTUGALCE Marco Silva je otpao, ali dolazi čovjek koji je s Mourinhom srušio Fergusonov Manchester United?

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. prosinac 2016. 23:00

Potraga je i dalje u tijeku, a kako vrijeme prolazi, sve je veća mogućnost da Hajduk u nedjelju u Koprivnici povede privremeni trener Marko Lozo. Da se i Lozo tako upiše na popis kao 30. trenersko ime u HNL povijesti Bijelih. U 25 godina 30 trenerskih imena, a smjena i nešto više.

Težak je život na klupi Hajduka, zato vjerojatno i potraga dugo traje. Uz to, predsjednik Kos po drugi put se u šest mjeseci prihvatio zahtjevne uloge biranja trenera Hajduka. Mladi predsjednik skuplja iskustvo u hodu i uskoro će imati drugog trenera u svom kratkom mandatu. Za razliku od Pušnika koji je bio primarno Kosov izbor, ovog puta su “škare i sukno” u rukama Marija Branca.

Preuzeo je odgovornost, traži Portugalac novog trenera što dakako ne znači da je Kos lišen dimenzije odgovornosti. Ne! Kos i Branco moraju pažljivo pronaći novog trenera kako bi vratili povjerenje navijača za nastavak svog mandata. Dokle su Osječanin i Portugalac stigli drugog dana potrage?

Zagreb, 191015.
Stadion u Maksimiru.
Konferencija za medije FC Olympiakos  uoci sutrasnje utakmice 3. kola Lige prvaka protiv zagrebackog Dinama.
Na fotografiji: Marco Silva.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Marco Silva nije taj, a ni Kopić također. Pokazala se istinitom sumnja da je Hajduk u mogućnosti platiti Silvu. Portugalski stručnjak je preskupa opcija za Hajduk. Plaća viša od 300.000 eura godišnje, bonusi, angažman novih igrača... sve to ide u image i cijenu trenera s europskim pedigreom koji je stekao u Sportingu i Olympiacosu.

Kopić je ostao želja dijela Nadzornog odbora, međutim, Kopić ne razmišlja o Hajduku nakon što je ovog ljeta “izvisio” u fotofinišu. Tko se jednom opeče....

Što je na kraju ostalo? Neka nova portugalska opcija poput Costinhe, aktualnog trenera drugoligaša Academice. Stranac, stranac i samo stranac! Zašto stranac, a ne domaći trener? Zato što aktualna vlast na Poljudu drži stranca respektabilnom opcijom kojoj se jednostavno više vjeruje nego domaćim rješenjima. Poglavito ih ne zanimaju treneri koji su više puta sjedili na klupi Hajduka. Costinhu se pamti kao člana slavne generacije Porta koji je pod vodstvom Josea Mourinha osvojio Ligu prvaka, a u osmini finala pogotkom srušio Manchester United na Old Traffordu i u posljednjim minutama odveo Porto među osam najboljih.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE SUTRA U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 03:42