CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

HAJDUKOV TRENER PROGOVORIO O 'SLUČAJU VOJKOVIĆ' I NADOLAZEĆEM IZAZOVU 'Susret protiv Cibalije za nas je zamka'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 09. prosinac 2016. 11:22

Novi trener Hajduka Joan Carrillo premijeru na klupi imat će u subotnjem prvenstvenom ogledu protiv Cibalije u Vinkovcima (15 sati). Dan prije susreta imao je presicu u novinarskom salonu na Poljudu.

Što očekujete od ovog susreta? Kakva je atmosfera u momčadi? Ima li problema s ozljedama? - dočekala ga je serijom pitanja kolegica Mirta Šurjak, malo na španjolskom, pa malo na engleskom.

- Dobro jutro! - rekao je Carrillo na hrvatskom uz osmijeh, pa se vratio engleskom jeziku kojim komunicira sa sedmom silom, piše Slobodna Dalmacija.

- Momčad razumije važnost utakmice. Ovaj susret je zamka za nas. Cibalija je u vrlo neugodnoj situaciji, ima samo osam bodova i na svom terenu će tražiti bodove. Remizirali su s Rijekom i Slaven Belupom. Gledao sam utakmice Cibalije, jaka su momčad, bit će to težak susret. Znam da nas zbog vremena čega i vrlo težak teren. Ovaj susret je zamka. Momčad je radila vrlo naporno. Pripremili smo se za ovu utakmicu. Ili ćemo pobijediti ili ćemo izgubiti još bodova – rekao je u uvodu Carrillo pa se vratio problemima s ozljedama.

- Neki igrači imaju problema. Tko ne bude mogao igrati zamijenit će ga igrač jednako kvalitetan. Igra Hajduk, ne igraju pojedinci.

Tko nedostaje, Erceg, Savvas, Ohandza...?

- Vidjet ćemo nakon posljednjeg treninga što se tiče Ercega, jučer je trenirao. Savvas neće ići s nama, trenira samostalno. Ako se oporavi priključit će se momčadi sljedeće sezone. Slična je situacija i s Ohandzom, trenira individualno, planiramo da se priključi ostatku momčadi idućeg tjedna. Imamo još nekih problema, ali ponavljam vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga - pojasnio je u petak ujutro Španjolac na klupi "bijelih".

Koja su vaša nova saznanja o momčadi koja ste dobili u ovih nekoliko dana treninga?

- Znao sam kakva je momčad, kako je pripremljena. Ne kažem ni da je lošija ni bolja, moja nogometa je nešto drugačija od one mog prethodnika. Trebam vremena za to. Nivo momčad i spremnost su dobri. To mi je vrlo važno. Sada mi treba vremena za napredak, ali u nekoliko dana ne može se mnogo toga napraviti. Sretan sam, momčad je dobro trenirala.

Koje promjene želite uvesti? Možete li biti određeniji? Hoće li igrati od noge do noge, neće više biti napucavanja lopte...?

- Želim da igrači razumiju igru, da na terenu donose prave odluke. Kada momci shvate tu moju zamisao. Želim složiti snažnu momčad, a za to nam treba balans u momčadi. Želim igrati napadački nogomet, ali i da imamo čvrsti defenzivni blok. To je moja , moramo napredovati iz dana u dan. Svi zajedno radimo na tome, a kada budemo igrali tako bit ćemo jaki.

U kojem ćete sustavu igrati? Hoće li to biti 4-2-3-1 ili...?

- Bitnija mi je od sustava koju momčad mora imati i usvojiti. Do trenutka kada sudac da znak za početak susreta nema sustava. Ovisit će koji ćemo sustav igrati. Ako momčad usvoji moje zamisli postojat će različite varijante kako ćemo igrati – odgovarao je Carrillo na engleskom jeziku.

Hoćete li uzeti profesoricu hrvatskog jezika pa da vam bude lakše komunicirati?

- U ova četiri dana sam stalno fokusiran na ove dvije utakmice. Vrlo mi je važno da razumijem hrvatsku kuluturu, za to moram naučiti hrvatski jezik. Ali zasad sam fokusiran samo na ove dvije utakmice, Cibaliju i Dinamo. Ali nakon toga, od Božića, ću se baciti na učenje hrvatskog jezika – najavio je Carrillo.

Govorili ste o kvalitetama momčadi, ali koje su slabe strane momčadi koje ste vidjeli u ovih nekoliko dana?

- Momčad ima dobre predispozicije. Sada na njih moram prenijeti svoju zamisao igre. Moram mijenjati različite stvari. Prva je donošenje odluka na terenu. Što raditi naprimjer kada nemaš loptu? Kada vidiš loptu – napad, agresija. Što mi je cilj kada nemam loptu? Ali nismo imali puno . Koncentrirani smo na utakmicu protiv Cibalije.

Poznato je da ste veliki poklonik video-analiza protivnika? Jeste li se u tom smislu bavili Cibalijom ili uglavnom samo svojom momčadi?

- Za pripremu utakmice moram imati sve informacije. Prioritet mi je sada svoja momčad, ali da bih mogao pripremiti utakmicu moram znati sve o Cibaliji, sve detalje. Važniji mi je Hajduk, ali moram imati respekt i prema Cibaliji.

Hoćete li ostati gledati Dinamo u Zagrebu protiv Lokomotive u nedjelju na povratku iz Vinkovaca?

- Namjera mi je gledati taj susret na televiziji. Bolje je proučavati Dinamo, analizirati ih, po utakmici protiv Juventusa nego protiv Lokomotive. Ali važno je imati sve pod kontrolom, imat ćemo ljude i na toj utakmici – rekao je Carrillo koji je očito vrlo brzo upoznao kako stoje stvari u hrvatskom nogometu.

Što mislite o "slučaju Vojković"?

- Vojković je za mene jedan od igrača. Jučer smo pričali o tome što se događalo. Rekao sam mu "za mene si igrač Hajduka, radit ćemo na tome da postaneš još bolji igrač". Stvari koje nemaju veze sa sportom nisu moj posao.

Na pitanje je li vaš zastupnik Vukmirica ostao je Carrillo malo zbunjen.

- Ne, imam jednog odvjetnika koji mi priprema ugovore, ali nemam menadžera.

Slijede Cibalija, pa najveći derbi s Dinamom na Poljudu. Znamo svi važnost tog susreta, koliko bi bilo bitno za atmosferu pobijediti u Vinkovcima, no koliko je vama važno uopće startati pobjedom?

- Prenio sam to i igračima. Ove dvije utakmice su vrlo važne. Ne smijemo više gubiti bodove. Kada pobijedimo Cibaliju možemo tek onda razgovarati o pripremi susreta protiv Dinama. Sada nam je vrlo važna Cibalija, ovo je duga, duga utrka, nije sprint – odgovorio je Carrillo pa na kraju presice kazao opet na hrvatskom.

- Hvala!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 12:54