Ronald Goršić / CROPIX
MARLJIVI UČENIK

Halilović otkazao mladu reprezentaciju: 'Želim u miru završiti treći razred srednje'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 20. svibanj 2014. 11:17

Danas točno u podne u zagrebačkom hotelu Hilton, u kojem je i sjedište HNS-a, okuplja se reprezentacija U-21 koju 28. svibnja u Kranjčevićevoj očekuje super važna kvalifikacijska utakmica za EP s Ukrajinom. Nužno je osvojiti barem bod da bi Gračanova momčad bila sigurna za doigravanje deset pobjednika skupina i četiri najbolja drugoplasirana od kojih će sedam uspješnijih na završnicu u Češku u lipnju 2015.

Ima novosti: otpao je Alen Halilović. Zato što prije odlaska u Barcelonu svakako želi završiti treći razred gimnazije u Kušlanovoj. Ne traži se alternacija jer kandidata je ionako u izobilju: Brkić, Ivušić, Livaković, Jedvaj, Župarić, Šimunović, Milić, Mitrović, Gorupec, Begonja, Bradarić, Radošević, Šitum, Pavičić, J. i P. Mišić, Pjaca, Perica, Kolar, Krovinović plus, dakako, sedmorica koje će za zadnji trening i nastup posuditi Kovač, to su Zelenika, Vrsaljko, Bubnjić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Rebić.

Nakon domjenka nekompletna ekspedicija polazi u donjostubički hotel Jezerčicu. Tamo će čekati eksperti s Kineziološkog fakulteta i prionuti testiranju krvne slike, motoričkih i funkcionalnih sposobnosti.

Informacije iz suparničkog tabora govore da je izbornik Kovalec u odnosu na lanjski susret u Lavovu (2:0 za sastav kojeg je vodio Kovač) odabrao samo četvoricu: dvojicu vratara, igrača koji je zamijenjen na poluvremenu te još jednu pričuvu. Očito smatra da je pronašao bolje. Kako i ne bi, kad stalno igraju na raznim turnirima. I sad su na Memorijalu Valerija Lobanovskog u Kijevu pa će se dvaput sastati s Moldavijom. Na njihovu žalost, poziv su odbili Turci, Slovaci, Poljaci, na kraju i Iranci, valjda zabrinuti zbog nesigurnosti u uzavreloj zoni..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 05:02