Nikola Vilić/CROPIX
PROBLEMI S POLJUDOM

HNS dao licencu Hajduku, ali 'bili' europske utakmice igraju u Dugopolju!?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. svibanj 2014. 00:34

Žalbeno tijelo upalilo je zeleno svjetlo svim klubovima koji su tražili licencu za Prvu i Drugu HNL, osim Međimurju koji ostaje sudionik trećeg razreda. Tako je na očekivan način završila ovoljetna priča o licencama jer praksa iz ranijih godina sugerirala je da rijetko tko na kraju ne uspije ispuniti minimum zahtjeva koje traži HNS. Dakle, u najvišem razredu igrat će Zagreb, koji je vratio među prvoligaše, a Slaven Belupo i Cibalia borit će se u dvije utakmice za posljednje otvoreno mjesto u Ligi 10.

Osim Zagreba i Cibalije, jučer su licence dobili Hajduk, Split, Osijek, Zadar i Hrvatski dragovoljac, kojem neće koristiti budući da je pao u drugu ligu. Otprije su mirni Dinamo, Rijeka, Lokomotiva, Istra 1961, a licencu ima jasno i Slaven Belupo. Hajduk i Split imat će pravo igrati u Europi, otprije to nije bilo sporno za Dinamo i Rijeku.

Probleme oko (ne)dobivanja UEFA licence Hajduk je riješio, ali uz pomoć drugoligaša Dugopolja! Naime, Bijeli su u prvom stupnju od HNS-a dobili odbijenicu, Poljud ne udovoljava svim uvjetima, 20. svibnja tada je istaknut kao krajnji rok za odluku u drugom stupnju. Pa su jučer, gotovo u zadnji čas, s Dugopoljcima dogovorili da njihov stadion Sportskog centra Hrvatskih vitezova prijave kao “B opciju”, ne prođe li Poljud, mogli bi i igrati i tamo. Brzo je reagirao direktor Dugopolja Stipe Rogošić, dogovorio sve s Marinom Brbićem, potpisali su i ugovor o korištenju terena. Toliko o navodno narušenim odnosima između ta dva kluba zbog izbora Alojzija Šuprahe u IO HNS-a...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 15:09