Vlado Kos / Hanza Media / Hanza Media
ODLUKE DISCIPLINSKOG SUCA

HRVATSKI NOGOMET OVO NIJE DOŽIVIO VEĆ TRI I POL GODINE Šake i crveni kartoni letjeli na sve strane: Evo kakve su kazne 'popili' fajteri iz Vinkovaca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. prosinac 2016. 17:34

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić još je jednom imao pune ruke posla, ovog puta dobio je prijave sudaca protiv čak šest isključenih igrača što je rekordna brojka u jednom kolu od kada se igra Liga 10.

Nakon pregleda DVD snimke utakmice Cibalia-Hajduk zatražio je dopunsko očitovanje svih sudaca i delegata utakmice vezano na nesportska ponašanja na terenu u sudačkoj nadoknadi gdje je sudjelovalo nekokoliko igrača obje momčadi.

Saša Pavličić-Bekić je tako kaznio Tomislava Čuljka s četiri utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom od 5.000 kuna, a Hajdukovog Jeffersona zabranom igranja na dvije utakmice i 5.000 kuna. Vlatko Šimunac i Zvonimir Filipović koji su isključeni zbog dvije opomene, kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim kaznama u iznosu od po 3.000 kuna.

Klub Hajduk kaženjen je iznosom od 13.000 kuna jer je od strane navijačke skupine Torcida zapaljeno 15 baklji od čega je pet ubačeno u teren za igru zbog čega je prekid igre trajao dvije minute. HNK Cibalia kao organizator utakmice mora platiti kaznu u iznosu od 11.000 kuna zbog unošenja pirotehničkih sredstava na tribine stadiona te ulaska tri navijača u ograđeni dio igrališta u sudačkoj nadoknadi.

--------------------------------------------------

OSTALE KAZNE

Vratar Tomislav Duka (Split) zbog isključenja na utakmici Split-Rijeka (igranje rukom izvan kaznenog prostora-sprečavanje protivnika u izglednoj prilici za pogodak) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i iznosom od 4.000 kuna.

Igrač RNK Split Josip Jurendić, isključen na istoj utakmici, kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 3.000 kuna (drugo isključenje u tekućem prvenstvu).

NK Osijek i NK Istra 1961 kažnjeni su sa po 5.000 kuna zbog zapaljenja dimne naprave od strane gostujućih navijača na utakmici Istra 1961-Osijek.

GNK Dinamo je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna zbog paljenja više različitih pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini stadiona na utakmici Dinamo-Lokomotiva.

--------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 06:06