Nenad Dugi / CROPIX
ODLUKA UEFE

Husejinoviću četiri mjeseca suspenzije zbog potpisa predugovor s CSKA-om

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. veljača 2015. 11:58

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je nogometaša Dinama Saida Husejinovića s četiri mjeseca neigranja! O svojoj odluci UEFA je izvjestila i nadležne organe HNS-a. Husejinović je kažnjen zbog grijeha počinjenog još u prosincu 2012. Tada je naime, kao igrač Sarajeva, potpisao predugovor s bugarskim CSKA-om. Tijekom siječanjskog prijelaznog roka pojavio se i zagrebački Dinamo. Za razliku od Bugara, Mamić je poslovao - s novcem.

Zakapario je Husejinovića i obeštetio Sarajevo. Nekadašnji BiH reprezentativac (tri nastupa tijekom 2007.) i bivši član Werdera i Kaiserslauterna (14 nastupa u Bundesligi) tako je umjesto Sofije odabrao Zagreb. U Maksimiru je potpisao petogodišnji ugovor. No, ostao je i potpis na predugovoru s CSKA-om... Bugarski je klub pokrenuo disciplinski postupak i UEFA je, u konačnici, presudila u korist CSKA.

Husejinović dakako ima pravo žalbe. UEFA nije akceptirala činjenicu da je kontrakt između bugarskog kluba i Husejinovića potpisan izvan službenog prijelaznog roka. No, ta spoznaja Husejinovića ionako ne može amnestirati. Za UEFA-inu odluku presudna su bila dva igračeva potpisa. Žalba praktički nema nikakvog smisla, jer bi postupak trajao duže od izrečene vremenske kazne. Husejinoviću očigledno nije suđen Maksimir.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 11:27