Gordon Schildenfeld
 Goran Mehkek / CROPIX
VRLO SAMOKRITIČAN OSVRT

ISKRENI DINAMOV STOPER SE POSUO PEPELOM I PRIZNAO 'Godinama nisam igrao tako loše'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. srpanj 2016. 23:15

Nije ovo rubrika "optuženi, branite se", niti nam ijednog trenutka palo na pamet optuživati Gordona Schildenfelda za golove koje je Dinamo primio, makar je jednu loptu poslao u vlastitu mrežu. Jer, za muku protiv Vardara odgovorni su svi. Svi odlično znamo kakav je igrač Šifo, hrvatski je reprezentativac, preiskusni stoper koji u nogama ima bezbroj velikih utakmica koje je odradio na vrhunskoj razini.


Međutim, ne može se ne primijetiti kako su on i kolega po stoperskoj struci, Argentinac Sigali, djelovali podosta loše u srijedu u Maksimiru. S tom konstatacijom slaže se i Šifo.
- Da sam u srijedu bilo što radio, propalo bi. Recimo, da sam građevinar i da sam radio na zgradi, srušila bi se!
Takav je Schildenfeld, uvijek iskren. Nije tražio nikakva opravdanja za svoje loše izdanje. Kad smo ga pokušali utješiti rečenicom da očito Sigaliju i njemu ne odgovara ovakva igra s visoko podignutom zadnjom linijom, rekao je:
- Ma ne... Držim da nas dvojica s time nemamo problema. Pa zar nismo tako igrali i prošle sezone? Nije do toga, nego jednostavno dogodio se takav dan. Potrefilo se tako. Recimo, ja sam se osjećao bolje iz utakmice u utakmicu, a onda protiv Vardara u uzvratu izgledao - nikako. Nemojte mi ni govoriti, znam sve. Nisam mogao dodati loptu suigraču na deset metara! Događa se, to je jedino objašnjenje.

Više neće biti problema

Veli da sve to što prije treba izbrisati iz pamćenja i okrenuti se utakmici koja slijedi, onoj protiv Dinama iz Tbilisija.
- Zapravo, ta priča je na neki način dobra. Događalo nam se to što se događalo, a pobijedili smo i prošli smo dalje. Bolje da se dogodilo sad nego kasnije u Europi.
Kad smo mu kazali da je bio i problem što je postojala slaba komunikacija između zadnje linije i veze, potvrdno je kimnuo glavom.
- Da, bilo je previše prostora između nas otraga i vezne linije, sve se stabilizirao kad je ušao Benković. Znate kako je to, veznjaci ponekad odu previše prema naprijed, pa onda ostane praznina. Vardar je ostavio četiri igrača koji su čekali kontre, tu su se stvarali problemi. Recimo, drugi gol... Otvorimo se, a nije bila situacija za otvaranje, oba naša bočna igrača ostala su visoko i primimo gol bez veze. Međutim, neće biti problema, sezona je tek na početku, do utakmice s Gruzijcima sigurno ćemo korigirati linije i sve će izgledati bolje, veliki sam optimist.
Pogodili ste svoju mrežu, nije neki osjećaj, zar ne?
- Išao sam uklizati, vidio sam da će Velkoski doći do lopte, pokušao sam spasiti, ali na kraju sam ja zabio nesretni autogol.
Ne sjećamo se baš vaših autogolova?
- Pitajte našeg trenera vratara Silvija Čavlinu. Njemu sam zabio jedan. Glavom... Napadač me odvalio laktom, gurnuo, ja sam postavio glavu i mislio izbiti loptu, ali sam pogodio rašlje! Čavlinine rašlje...
Šifo će kazati i ovo...
- Nema brige za nas Dinamove stopere. Odigrali smo kako smo odigrali, pobijedili smo, makar je na početku bilo dosta nervoze. Reći ću vam ovako. U prvoj utakmici u Skoplju osjećao sam se bolje u kreaciji igre nego u obrani. U Maksimiru sam se pak bolje osjećao u obrani nego u kreaciji igre, bez obzira na taj autogol. Stvarno nisam bio u stanju dodati loptu, ali to je nogomet. Nisam ni prvi ni zadnji koji je igrao dobro, pa onda jednu partiju odigrao loše. Takva loša utakmica kao ova protiv Vardara nije mi se dogodila nekoliko godina. Ali, dugo nisam igrao utakmice, na Euru tek nekoliko minuta, nisam prošao pripreme s Dinamom, još se poklopio loš dan... Sad razmišljam samo o tome da na utakmici s Gruzijcima iz sebe izvučem ono najbolje, da uhvatim kontinuitet dobrih igara. Počevši od utorka koji slijedi i utakmice s Dinamom iz Tbilisija - zaključio je Dinamov stoper.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 22:12