Ante Cizmic /Hanza Media / CROPIX
UKAZANJE SVETOG FRANE

U HAJDUKU SLAVE ČUDO NAD ČUDIMA I DAR SE NEBA 'Frane Zolja je nogometni Bog!'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 01. kolovoz 2016. 10:38

Ponovno je Franck Ohandza bio Hajdukov junak. Četvrti put u četiri susreta u kojima je nastupio ušao je u nastavku i četvrti put je zabio! Ovaj put jedini gol za pobjedu. U prvoj minuti sudačke nadokande zabio je efektno glavom na ubačaj Kožulja. Pritom je doduše lopta malo zakačila i nesretnog Maglicu.

I opet je zabio u samoj završnici utakmice, kao i protiv Oleksandrije. Kao što je i sam Hajduk opet, i petu utakmicu u nizu zabio na izdisaju utakmice. U zadnjoj minuti ili sudačkoj nadoknadi. Nevjerojatno.

Kao što je nevjerojatan čudesni povratak Ohandze nakon ozljede.

- Bog i molitve su mi pomogli – rekao je Ohandza za Slobodnu Dalmaciju.

Ma i čini se kao da je sam Bog poslao Kamerunca Hajduku. Magični džoker s klupe trenera Marijana Pušnika. Kada ne ide – uvedi Ohandzu. Recept koji, pokazalo se, baš uvijek pali. Pokazao je Ohandza kako je nije samo EurOhandza, već da je jednako ubojit i u domaćem prvenstvu. Burno su hajdukovci proslavili pobjedu u svlačionici iz koje se čula pjesma.

- Presretan sam, baš i svi moji suigrači. Utakmica je bila vrlo teška. Na kraju susreta mi se otvorila prilika, zabio sam i sve sam učinio sretnima – pričao je nakon susreta veseli Ohandza.

Baš ste miljenici sreće?

- Jesmo. I nadam se da će tako i potrajati! - poželio je Ohandza.

Četiri gola u četiri utakmice? Spektakularno?

- Vraćam se u formu. Nadam se da ću nakon još par tjedana biti u još boljoj formi. Sretan sam, fizički se osjećam odlično. Ali idem korak po korak – s obje noge je na zemlji Ohandza.

Za senzacionalno brzi povratak zahvaljuješ Bogu?

- Presretan sam zbog toga, mogu opet igrati. Osjećam se super i hvala Bogu na tome.

Ponovno si razveselio navijače Hajduka, ponovno se skandiralo "Zolji"?

- Uvijek sam sretan kada ih učinim sretnim!

Hoćeš li zabiti i peti susret u nizu protiv Oleksandrije u uzvratu u četvrtak na Poljudu?

- Idemo utakmicu po utakmicu, vjerujem da ću igrati. Nadam se da ću zabiti.

U svom prvom povratku kao igrač Hajduka na Park mladeži u kojem je proveo 19 godina Ante Erceg proslavio je dramatičnu pobjedu. A na kraju susreta razmijenio je dresove s bivšim suigračem iz Splita Draženom Bagarićem.

- Dominirali smo cijeli susret i na kraju nas je po četvrti put ove sezone nagradilo, Franck je zabio. Valjda smo radom i treninzima to zaslužili. To nešto govori. Mislim da bismo trebali početi igrati loto! - našalio se na račun sreće svoje momčadi ove sezone Erceg.

Posebno si emotivno doživio ovu pobjedu?

- Ja jesam sigurno, a ostali igrači i treneri pomažu u toj motivaciji. Svi smo bili sto posto unutra. Malo smo rotirali sastav, ali smo na kraju zasluženo osvojili sva tri boda. Split uvijek defenzivno igra vrlo dobro, teško je to probiti, teško su naši napadači dolazili do lopte. Ovo je pobjeda koja nam mnogo znači. Nadam se da će nakon ove pobjede Torcida doći na uzvrat s Oleksandrijom u što većem broju i da ćemo skupa proslaviti prolazak dalje – rekao je Erceg.

Split niti 11. susret nije zabio gol, iako je imao odlične prilike (Bakaj, Pešić, Jukić, Bagarić). A već 12 susreta u nizu ne zna ni za pobjedu u prvenstvu.

- Držali smo nulu kao što uvijek možemo, takva smo momčad. Ovaj put smo imali jako izgledne šanse. Od tri-četiri šanse u drugom dijelu jednu smo morali iskoristiti. Jukić, Bagarić i ja smo stvarali probleme braničima Hajduka. U zadnje dvije godine ovo je bila naša najbolja utakmica protiv Hajduka. Trebali smo iskoristiti svoje šanse – rekao je Pešić.

Crni niz?

- Jedanaesta utakmica u nizu bez gola. Malo neznanja, malo nesreće... Imali smo izgledne šanse, ali lopta nije htjela u gol. Hajduk ima pobjednički mentalitet i svoju je šansu iskoristio u zadnjoj minuti. U ovakvim utakmicama jedna je šansa nekada dovoljna – rekao je Pešić.

Slijedi neugodno gostovanje kod Slaven Belupa koji je skoro pobijedio Dinamo? Ali protiv Slavena je Split upisao zadnju pobjedu?

- U Koprivnici smo znali pobjeđivati, mislim da nam je to idealna prilika da se vadimo.

Najbolje Hajdukovo pojačanje: Nagradio nas je nogometni bog

Asistent za pobjednički pogodak bio je Zvonimir Kožulj, najbolje Hajdukovo ovoljetno pojačanje.

- Opet smo imali sreće u završnici, i četvrti put smo zabili u finišu iako smo imali težak raspored. Opet nas je kako kaže trener nogometni Bog nagradio – rekao je Kožulj.

Imali ste sreće, ali i Ohandzu?

- On je naš spasitelj. Samo mu želim da bude zdrav. Momčad je s njim 30-40 posto snažnija i moćnija. Nadam se da će s nama biti i u ostatku prvenstva i u Europi. Neporaženi smo, nadam se da ćemo nastaviti tako.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. svibanj 2024 22:26