RIJEČ TRENERA

Ivković i Bračun analiziraju Vatrene i izbornika Štimca: 'To je Hrvatska iz najboljih dana!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. listopad 2012. 22:03

Bravo za Vatrene, bravo za Igora Štimca! To je sukus analize Milivoja Bračuna i Tomislava Ivkovića, dvojice trenera nakon pobjede nad Walesom. Pohvale za igru nacionalne vrste ispadale su iz svake rečenice.

- Čestitkesvima, to je bilo 'to’. Hrvatska je protiv Walesa odigrala svoju najbolju utakmicu u kvalifikacijama - kazao je u uvodu Ivković. Pričao je kako su Vatreni od prve minute na pravi način ušli u utakmicu i pokazali sav raskoš svoga znanja.

- Pokazali su - hrvatski nogomet! To je ono čemu treba težiti. Od početka do kraja su igrali kombinatorno, ali u isto vrijeme su pokazali izvanrednu motivaciju, stiskali su suparnika na njegovoj polovici, stvorili mnogo prilika, ostvarili sjajan rezultat. Momčad je funkcionirala izvrsno, što znači da je stručni stožer na čelu sa Štimcem sjajno pripremio utakmicu, stvarno svima treba skinuti kapu.

Ovo će biti krasna glazba za uši izbornika koji je po Ivkovićem riječima na dobrom putu.

- Znate što je jako dobro? Reprezentacija se iz utakmice u utakmicu diže, igra sve bolje, što znači da sve odlično štima, da je došlo do krasne simbioze izbornika i igrača. Da, Štimac je pogodio i s napadačkim dvojcem Mandžukić-Eduardo, sjajno su se nadopunjavali.

Milivoj Bračun također je sipao slapove hvalospjeva.

- Bilo je odlično, a u nekim trenucima utakmice i savršeno. Fenomenalno smo ušli u utakmicu, a taj ritam smo zadržali sve do kraja. Vidjeli smo krasnih akcija, proigravanja, udaraca prema golu, sve ono što nogomet čini lijepim.

Dao je zanimljivu opservaciju.

- Hrvatska je pokazaka svoje staro lice! Lice iz najboljih dana. Ta činjenica nas sve skupa mora jako veseliti.

Poput Ivkovića je pohvalio izbor napadačkog dvojca.

- Teško je sad nekoga posebno izdvajati, jer su svi bili jako dobri, no izbornik je jako dobro izabrao Eduarda u paru s Mandžukićem. Baš su se našli.

Bračun će zaključiti:

- S ovakvom igrom Hrvatska može već sad kazati da je glavni favorit za prvo mjesto. Mislim da će izravno na Svjetsko prvenstvo!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 06:22