Foto: Duje Klaric / CROPIX
PRIOPĆENJE NAŠEG HAJDUKA

IZ UDRUGE 'NAŠ HAJDUK' TAKOĐER OSUDILI NAPAD U SPLITU Nasilje prema igračima, kao i uništavanje članskih znakova, ne može biti prihvatljivo ponašanje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2018. 14:22

U središtu Splita, na Cankarevoj poljani ispred prostorija Kluba navijača Hajduka, u ponedjeljak oko 14 sati fizički je napadnut igrač Hajduka Marko Futacs. Mađarskog napadača nogom je u glavu udario jedan mladić iz skupine s kojom su se prethodno Futacs i njegovi suigrači verbalno sukobili.

Savvas, Said, Hamza, Futacs i Memolla šetali su gradom kada je manja skupina navijača verbalno napala Saida zamjerivši mu lošu igru i pogreške u derbiju s Dinamom. Ali, nažalost, verbalni sukob prerastao je u fizički napad kada je Futacs stao u obranu Saida.

Jedan od navijača udario je 196 centimetra visokog Futacsa u glavu pri čemu je Mađar dobio udarac ispod oka. Srećom, posljedice nisu bile teške, pa je Futacs kasnije popodne došao na utakmicu Hajduka II s Goricom u društvu Hamze, Saida, Savvasa, Borje...

O čitavom slučaju očitaovali su se i iz udruge 'Naš Hajduk' čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kao što smo uvijek isticali, a vrijedi ponoviti, udruga Naš Hajduk ne može, neće i nema ovlasti ulaziti u rad niti odluke Nadzornog odbora. Cijeli model Hajduka kao navijačkog i članskog kluba zasnovan je upravo na tom načelu i na transparentnim izborima za članove Nadzornog odbora kojima se na demokrat način biraju upravo oni koji odluke donose, uključujući i onu o izboru predsjednika kluba, na koju nitko ne smije imati nikakvog utjecaja.

Na Ujevićevoj poljani ispred Kluba navijača Torcida napadnuti su igrači Hajduka od kojih je Marko Futacs zadobio ozljedu glave
Foto: Duje Klaric / CROPIX

O saznanjima koje smo dobili prošloga tjedna obavijestili smo Nadzorni odbor kako bi oni utvrdili sve okolnosti i zaštitili integritet kluba. Kao što je preuzimajući odgovornost istaknuo Ivan Kos, djelovanja su prešla razinu nužnoga i samim time narušila povjerenje članova i navijača, ali i prekršila etička načela na kojima je zasnovana ideja Našega Hajduka.

Naglašavamo kako smo u društvu i prilikama u kojima živimo i djelujemo još jednom pomakli granice i postavili kriterije kako za sadašnjost tako i za sve koji će u budućnosti raditi za dobrobit i uspjeh kluba i koji će ga svojim ponašanjem i djelima činiti velikim. Koliko god to danas bilo neuobičajeno, Hajduk ima visoka etička načela, koja su garant da klub bude na ponos svih nas.

Na Ujevićevoj poljani ispred Kluba navijača Torcida napadnuti su igrači Hajduka od kojih je Marko Futacs zadobio ozljedu glave
Duje Klaric / Cropix

Odgovornost za veliki Hajduk, kao i do sada, je i na svakome navijaču Hajduka, članu, donatoru i pretplatniku. Svojim ponašanjem, uz apsolutno uvažavanje svačijeg osobnog dojma i procjene, moramo pokazati da poštujemo svoj klub, njegove predstavnike i igrače, druge navijače, a posebno simbole i sredstva navijačke i članske identifikacije zahvaljujući kojima je iznjedren Hajduk čiji članovi imaju pravo birati svoje predstavnike. Nasilje prema igračima, kao i uništavanje članskih znakova, nikako ne može biti prihvatljivo ponašanje.

Također, vjerujemo kako će Nadzorni odbor imenovanjem novog predsjednika, unaprijediti naš klub i time nastaviti uspješan napredak Hajduka na svim razinama u skladu s kriterijima i etičkim zakonima kluba – čista srca i obraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 11:41