Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
HNL

IZRAVAN SRAZ ZA PETO MJESTO Slaven Belupo nadvisio Istru i upisao velika tri boda bljeskom u samo pet minuta

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. svibanj 2017. 21:14

SLAVEN BELUPO 2
ISTRA 1961 0

KOPRIVNICA - Gradski stadion. Gledatelja 513.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Marković - Purić, Musa, Jovičić, Aliti - Katić (od 60. Barić), Burić - Christensen, Bouadla, Heber (od 83. Bogojević) - Ivanovski (od 73. Mladen).
Trener: Željko Kopić.

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Ivušić - Miloš, Gojković, Mitrevski, Pavić - Paracki, Puclin (od 59. Medić) - Gržan, Lucio (od 78. Marić), Kitanovski - Ljubanović (od 58. Prelčec).
Trener: Marijo Tot 5,5.

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Pomoćnici: Vedran Đurak i Davor Kožarec. Četvrti: Dalibor Mlakar. Delegat: Ljiljana Špičić.
Strijelci: 1:0 - Katić (44), 2:0 - Ivanovski (49).

----------------------------------------------------------------------------------

Slaven Belupo osvojio je važne bodove u borbi za peto mjesto protiv izravnog konkurenta Istre 1961. Ostali su Puljani 'mušterije' Farmaceuta i rado viđeni koprivnički gosti, ove sezone su oba puta poraženi u gradu Vegete s 2:0, dok je Slaven na Drosini dvaput remizirao. Istra je sad na 639 minuta bez postignutog pogotka protiv Slavena.

Osim Međimorca, ozljeda je iz konkurencije za nastup kod domaćih izbacila Melnjaka i Tadića, pa je Kopić u početni sastav ubacio Alitija i Burića. Bivše suigrače iz Slavena Belupa došao je pogledati i igrač azerbajdžanske Gabale Filip Ozobić, a vrijeme se smilovalo nogometašima, zasjalo se i sunce. Međutim, velika količina kiše ostavila je traga pa je teren bio sklizak, a kontrola lopte otežana.
Gosti su krenuli s 18-godišnjim Ljubanovićem u vrhu napada, a upravo se on prvi našao u prilici kad je u 10. minuti nakon proigravanja Parackog izbio sam pred Markovića, no Slavenov je vratar izvrsno reagirao i spasio siguran pogodak.

Nakon uvodnih 15-ak minuta u kojima je Istra bila konkretnija, Farmaceuti su uspjeli uspostaviti terensku ravnotežu te su polako preuzimali inicijativu i posjed. Međutim, njihove su se kombinacije zaustavljale pred kaznenim prostorom Puljana, koji su bez većih problema otklanjali sve opasnosti.

Prvi je udarac od domaćih isprobao Heber, tukao je iskosa s 20 metara, ali je Ivušić bio siguran. Prema kraju poluvremena Kopićeva je momčad pojačavala pritisak, te je došla do najbolje prilike u 38. minuti. Raspoloženi Heber je ubacio s lijeve strane, a Ivanovski je glavom poslao loptu u vratnicu. U istoj minuti uzvratio je Gržan solo-prodorom koji je rezultirao samo kornerom. No, moglo je i to biti opasno, ali je Gržan s pet metara neometan promašio okvir gola.

Još jedan veliki promašaj upisao je u 43. minuti Ivanovski, nakon ubačaja Bouadle tukao je glavom, ali je Ivušić izvrsno reagirao. I onda pogodak u pravo vrijeme za Farmaceute, asistent je bio Burić, a svoj je prvoligaški prvijenac postigao mladi hrvatski reprezentativac Nikola Katić.

U nastavak je domaća momčad ušla s napadačkim namjerama, i u 48. minuti Katić je mogao i do drugog pogotka, ali je glavom tukao pored vratnice. Nakon samo četiri minute igre u drugom poluvremenu stigao je i drugi Slavenov pogodak, kojim su riješene sve dvojbe oko pobjednika. Bila je to vrlo lijepa akcija domaćih 'legionara' Bouadle, Hebera i Ivanovskog, koji je zabio svoj deveti prvenstveni pogodak.

Imao je Makedonac još jednu veliku priliku kad je u 53. minuti izbio sam pred Ivušića, ali je slabo reagirao.
U završnici je Kopić u igru ubacio i 17-godišnjeg napadača Mihaela Mladena, koji je upisao svoj debi za prvu momčad. Do kraja većih prilika nije bilo. Slaven je sigurnom igrom sačuvao prednost i upisao devetu prvenstvenu pobjedu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 16:03