Goran Sebelić/CROPIX
RASIZAM U HNL-u

James: Torcidino hukanje Belleu je strašno, osjećao sam se grozno i bespomoćno

Svakodnevno već godinama pratimo kako se takve stvari događaju, stalno se osuđuju, ali, nažalos i ponavljaju. Sad se to dogodilo i na mojem stadionu - kaže James
Piše: Mario VelićObjavljeno: 27. veljača 2012. 19:56

Rasističko vrijeđanje tamnoputog igrača Puljana, Henrija Bellea, komentirao je Hajdukov Brazilac James Dens.

- Nažalost, čuo sam i ja u jednom trenutku utakmice te ružne povike s tribine. Ne razumijem zbog čega se takvo nešto stalno događa na nogometnim stadionima. Svakodnevno već godinama pratimo kako se takve stvari događaju, stalno se osuđuju, ali, nažalost, unatoč svemu, i ponavljaju. Sad se to dogodilo i na mojem stadionu, kod kuće, na Poljudu, s tribine gdje su moji navijači... Kako sam se osjećao? Loše i bespomoćno! To su učinili pojedinci koji štetu rade i svojem klubu i svim ostalim vrlo korektnim navijačima Hajduka. Žao mi je i zbog Bellea i zbog mojeg Hajduka - kazao je James.

Hajduk je također osudio rasističko ponašanje dijela navijača.

- Osuđujemo svaki oblik rasističkog ponašanja na sportskim terenima. Takvim pojedincima koji rasističkim povicima vrijeđaju igrače nije mjesto na tribinama i zajedničkim akcijom moramo napraviti sve da se takve stvari ne ponavljaju - službeni je stav Hajduka.

Hajduk nema novca ni za Hitnu pomoć

Financijska omča oko vrata Hajduka osjeća se i u Omladinskoj školi. Naime, na utakmicama kadeta i juniora splitskog i zadarskog prvoligaša nisu bili prisutni ljudi iz Hitne medicinske pomoći sa svojim vozilom. Istina, po propisima ne moraju niti biti, no do sada su uvijek dežurali i reagirali u slučajevima kad je nekog od igrača trebalo voziti u bolnicu.

No i njima Hajduk duguje, radi se o pozamašnoj svoti, pa su odlučili da više nema smisla dolaziti na Poljud. Utakmice su odigrane jer je osobni automobil djelatnika kluba prijavljen kao zamjensko vozilo, to je po propisima dovoljno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. svibanj 2024 08:19