CROPIX
NIJE PRODUŽIO UGOVOR

JE LI SE KEKU OMAKLO? Evo što je slovenski trener točno rekao o odlasku u Crvenu Zvezdu: 'Oni koji znaju Matjaža Keka znaju kakav je moj komentar'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 08. svibanj 2017. 14:07

Vijest koju su plasirali srpski portali o tome da Matjaž Kek od iduće sezone preuzima Crvenu zvezdu munjevitom se brzinom jučer poslijepodne proširila hrvatskim medijskim prostorom. Drži li vodu? Možda, ali samo i isključivo zbog činjenice da slovenskom strategu na klupi Rijeke ugovor istječe za nešto više od mjesec dana i da novog još nije potpisao.

Novi, koji ga je s Bijelima trebao vezati do 2021. godine, bio je najavljen još prošle zime u Dubaiju, ali nije nikada potpisan, vodeći ljudi kluba i sam Kek redovito su isticali da im riječ vrijedi više od papira, a i sportski direktor Rijeke Srećko Juričić je prije tjedan dana istaknuo da Kek ima važeći ugovor. Ipak, Matjaž Kek je uoči utakmice protiv Lokomotive na pitanje o njegovu ugovoru ostao tajnovit poručivši “bit će ako Bog da“…

Dovoljno da se zakotrljaju raznorazne špekulacije koje su u srpskom medijskom prostoru otišle toliko daleko da se navodi i da će sa sobom dovesti i neke igrače Rijeke.

Dodatnu je dozu zabrinutosti donijela i pomalo nespretna Kekova izjava u emijsiji 'Pod stijenama Kantride'.

"Oni koji znaju Matjaža Keka znaju kakav je moj komentar, odnosno nema ga. Jedina činjenica je da imam važeći ugovor do 15.6. da je dogovor s predsjednikom kluba već davno postignut i da je s moje strane želja živjeti i raditi u ovom kraju. Prije 15.6. ne bih si nikada u životu dozvolio voditi neke pregovore ili razgovore, to je moj karakter i poštovanje prema klubu, predsjedniku, igračima, stručnom stožeru i posebno navijačima", rekao je Kek.

Međutim, sada se dio navijača Rijeke pita zašto li je slovenski stručnjak baš spominjao konkretan datum prije kojega neće s nikim pregovarati, jer vrućim glavama je lako nakon svega zaključiti da će poslije tog datuma pregovarati s drugim klubovima i otići ponude li mu bolje uvjete od onih u Rijeci, ma koliko on puta ponavljao da je sretan i da želi ostati...

U međuvremenu, pojavila se i vijest u srpskim medijima kako će do kraja sezone Crvenu zvezdu voditi Boško Đurovski, koji će zamijeniti Miodraga Božovića.

Ipak, tko god barem malo poznaje Matjaža Keka i njegov način rada i funkcioniranja, odnosno barem približno stanje u Crvenoj zvezdi, ne može pronaći ni jedno realno uporište zbog kojeg bi Kek Rujevicu zamijenio Marakanom. Samo otkad je došao na klupu Rijeke srpski prvoligaš je promijenio pet trenera, neprestano se vrte priče o financijskim problemima, neizvjesnoj klupskoj budućnosti, povezanosti s kriminalnim skupinama... A Matjaž Kek je previše iskusan trener da bi išao srljati u takav rizik ili upuštati se u priču prepunu upitnika budući da je danas Rijeka kudikamo uređeniji klub od Crvene zvezde.

Uostalom, sam Kek je prije godinu dana istaknuo da nije više u godinama za “avanture”, a odlazak u Crvenu zvezdu bi mogla biti samoubilačka misija.

- Možda bih negdje u inozemstvu mogao zaraditi više, ali što to vrijedi kada se ne osjećaš dobro. Više nisam u godinama da bih ulazio u avanture kakvu sam imao u Al Ittihadu, jednom od najvećih klubova Azije. Malo to vrijedi kada moja obitelj nije sretna. Danas kada se vozim kući s Rujevice, poslije pobjede i vatrometa, ja sam sretan čovjek - govorio je Kek prošle sezone.

Pametnom dosta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. lipanj 2024 22:14