Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
MAKEDONAC POSTAO PRAVI RIJEČANIN

JEDAN OD JUNAKA RUJEVICE PORUČIO KROZ SUZE NAKON OSVAJANJA POVIJESNOG TROFEJA 'Još ne mogu vjerovati! Volim ovaj grad, tetovirat ću i trofej i grad'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 22. svibanj 2017. 10:43

Rijeka je prvak Hrvatske! Ono što je još prije nekoliko godina djelovalo nezamislivo za vojsku navijača na Kvarneru jučer se iz sna pretočilo u javu. Makar su neki mislili da i dalje sanjaju. I ne, nisu se ljudi na tribinama štipali za ruku da bi se probudili...

Ono što su priželjkivale m generacinogeje Riječana jučer je postalo stvarnost, nešto što će oni koji su to doživjeli pamtiti cijeli život. Prvu titulu u klupskoj povijesti, prvu nakon što je prije 71 godine ondašnji Kvarner na legendarnoj Kantridi odigrao svoju prvu utakmicu.

- Još ne mogu vjerovati, još plačem – govorio je kroz suze Stefan Ristovski, s makedonskom zastavom oko vrata.

- Ponosan sam na ove suigrače, sada možemo uživati i slaviti. Borili smo se protiv svakoga i protiv svih, bilo je teško osvojiti ovaj trofej, ali prvi je i bit će najslađi.

Ristovski se u jednom trenutku uhvatio uloge vođe navijanja.

- Ja sam pravi Riječanin, što da vam kažem, svi smo zaslužili ovaj dan. Volim ovaj grad, tetovirat ću trofej i grad. Ponosan sam i ako jednog dana odem iz ovog kluba, u Rijeci želim završiti karijeru. Imamo li trening u ponedjeljak? Ja nemam, mene nema ovaj tjedan na treningu, ha, ha – dodao je Ristovski pa odjurio u svlačionicu na zasluženo slavlje.

- Ovo su mi najdraži golovi u karijeri, donijeli su naslov prvak. Osjećaj je stvarno predivan, toliko smo puno radili i tako dobro igrali, zaslužili smo ovo što se trebalo još ranije dogoditi. Predivna večer, pohvala cijeloj momčadi, svima koji su igrali i manje igrali, onima koji su jako trenirali cijelu sezonu. Ovo je predivna momčad i samo takva kakva je bila je mogla doći do ovakvog cilja - poručio je Gavranović.

Na njegove golove nadovezao se Bezjak, onda i Župarić, ali ionako nije bilo važno. Na tribinama Rujevice već se slavilo. Rijeka je postala prvak Hrvatske!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 01:45