CROPIX
MIŠLJENJA STRUKE

KAKO NOGOMETNI AKTERI VIDE BITKU ZA TITULU Stručnjaci ne dvoje da nas čeka krajnje dramatična borba do samoga kraja

Kako hrvatski nogometni akteri vide rasplet utrke za prvaka nakon Poljuda? Evo što su rekli u razgovoru za Sportske Novosti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. ožujak 2017. 10:19

Nenad Gračan:

Derbiji će presuditi tko će uzeti naslov

- Rijeka je odradila zaista teško gostovanje na Poljudu. Bez obzira na sve što je dosad pokazala u prvenstvu, ipak moram kazati da je ovo gostovanje na Poljudu bilo iznimno zahtjevno. Hajduk je igrao jako dobro, mnogo bolje nego u dosadašnjem dijelu prvenstva, nažalost, rezultat je utakmice na kraju bio zaista realan.

Prednost Riječana

Kad je riječ o Dinamu, vidljivo je iz utakmice u utakmicu da se dižu u formi, da su sve sigurniji. Šampionska će utrka definitivno biti zanimljiva, tu nema nikakve dvojbe. Rijeka, bez obzira na to što je, da tako kažemo, izgubila dva boda na Poljudu, i dalje je u prednosti, četiri boda nisu mala zaliha. Uspjela je osvojiti bod na Poljudu, nisu izgubili utakmicu, i dalje su neporaženi, što je vrlo važno u psihološkom smislu.

U ovoj zaista neizvjesnoj i dramatičnoj utrci s Dinamom Rijeci će svaki bod biti značajan, ali isto tako i Modrima. Dugo nismo imali ovako zanimljivo i neizvjesno prvenstvo, užitak ga je gledati i pratiti. Ima još dosta utakmica do kraja prvenstva, ali moja je prognoza da će o prvaku odlučivati dvije utakmice Dinama i Rijeke, tko bude bio bolji u tim derbijima, taj će na koncu uzeti naslov.

Rijeka je, naravno, u prednosti jer je četiri boda ispred, pa im u tim derbijima igra i neodlučeni rezultat. Ali, ponavljam, šampionska će utrka biti skroz dramatična i spektakularna do samog kraja.

Srđan Mladinić:

Rijeka nema igru za titulu prvaka države

- Prvo moram kazati da me Hajduk na utakmici protiv Rijeke zaista oduševio. Uvijek treba igrati tako, lijepo izaći “gore”, biti hrabar, da ne kažem bezobrazan, odavno nisam gledao takav Hajduk, toliko agresivan, s koncepcijom igre koja je imala glavu i rep.

Modri su sve bolji

Ovo što sam vidio protiv Rijeke za mene je pravi Hajduk. Ipak, smatram da tako neće moći igrati protiv Dinama. Dinamo je, zapravo, jedini klub protiv kojeg Hajduk neće moći igrati na takav način jer Modri imaju brže i kvalitetnije igrače. Ne samo to, za Dinamo je velika stvar što se vratio Sammir, koji ima sjajne dubinske lopte i koji bi takve utakmice, kad netko Dinamo agresivnije stisne, mogao njima i rješavati. Iskreno, Rijeka me razočarala.

Nakon ove utakmice koju sam vidio na Poljudu mislim da će Dinamo osvojiti naslov prvaka. Istina, Rijeka ima četiri boda prednosti, čini se to kao zgodna bodovna razlika, ali Rijeka je u Splitu pokazala da nema šampionsku igru. Već se nekoliko utakmica vraćaju iz minusa, na svakoj utakmici prime gol, to je dokaz slabosti. Nadalje, vidi se da Rijeka ipak ima suženi roster igrača, što bi ih moglo koštati u utrci s Dinamom. Recimo na Poljudu su im uvelike nedostajali Ristovski i Vešović i to se vidjelo.

Ne može se osvajati titula ako ti dvojica nogometaša toliko nedostaju, ako bez njih igraš toliko lošije. Dinamo ima mnogo širi roster igrača, što će, po meni, biti presudno u šampionskoj utrci. Smatram da će Dinamo pobijediti Rijeku u obje utakmice do kraja prvenstva, a isto tako mislim da će Rijeka još negdje izgubiti bodove, dok Dinamo neće, Modri se dižu, izgledaju sve bolje iz utakmice u utakmicu. Dinamo je, po meni, dakle, bliži osvajanju naslova.

Branko Strupar:

Za Riječane je jako bitan bod na Poljudu

- Mogu ustvrditi da će utrka za naslov prvaka biti iznimno uzbudljiva i neizvjesna do posljednjeg kola, u kojem se sastaju u Maksimiru Dinamo i Rijeka. Čak bi se moglo dogoditi da upravo taj posljednji veliki maksimirski derbi odlučuje o tituli.

Neće biti prosipanja

Nije lako u ovom trenutku nešto konkretnije prognozirati, ali činjenica jest da se prednost Rijeke smanjila za dva boda. Međutim, za Riječane je svakako najbitnije da nisu poraženi na Poljudu, da su sačuvali nepobjedivost u HNL-u te i dalje sve drže u svojim rukama. Međutim, pitanje je, naravno, hoće li uspjeti izdržati u tom ritmu do kraja šampionske utrke. Recimo na Poljudu se vidjelo da je Hajduk bio bolji.

Zaslužio je sva tri boda. Jedanaesterac za Rijeku ne bih želio komentirati, ispalo je kako je ispalo, no na Poljudu je definitivno više izgubio Hajduk nego Rijeka. Bilo kako bilo, četiri su boda još uvijek velik kapital. Teško mi je vjerovati da će Rijeka i Dinamo, koji se evidentno diže u formi, prosipati previše bodova do kraja prvenstva, tako da mi se zaista čini dosta realnim da će baš ti međusobni ogledi Dinama i Rijeke odlučiti priču o naslovu.

Ta će dva velika derbija biti prijelomni trenuci ovosezonskog HNL-a. Modrima će trebati, očito, obje pobjede nad momčadi Matjaža Keka ako žele obraniti titulu. S nestrpljenjem svi skupa možemo očekivati ta dva derbija.

HNTV

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 22:06