CROPIX
'NEKA BUDE EUFORIJA UOČI DERBIJA'

KAKVI SU ODNOSI ČELNIH LJUDI DINAMA I HAJDUKA Evo kako je šef Hajduka odgovorio na pitanje: 'Što ako sretnete Zdravka Mamića?'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 02. listopad 2016. 13:26

Mogli ste me već upoznati, znate da uvijek očekujem pobjedu, pa tako i sad. Nikad od mene nećete čuti okolišanje, niti idem na neku utakmicu s osjećajem da je izgubim. Hajduk uvijek ide na pobjedu – optimizam krasi predsjednika Hajduka Ivana Kosa, uoči njegova prvoga, premijernog gostovanja na Dinamovu Maksimiru u svojstvu čelnog čovjeka Bijelih.

Pred pedeset dana, prije derbija u Splitu što ga je Hajduk izgubio sa 0:4, dali ste bombastične najave?

- Samo sam naglasio optimizam, želju, pobjednička očekivanja, rekao bih pretjerano prezentirana, izvuku se iz konteksta. Međutim, da mi je želja pobjeda, tu se ništa nije promijenilo, piše Slobodna Dalmacija.

Prinove se dobro uklopile

A što se promijenilo u Hajduku u ovih pedeset dana?

- Čvršći smo, rastemo iz dana u dan i to me silno veseli. ‘Team-spirit’ kojem težimo je sve bolji, homogeniji smo, kompaktniji, puno jači, većina prinova se dobro uklopila.

Kakav je vaš osobni osjećaj pred premijerni nastup u Maksimiru?

- Odličan. Očekujem da nastavimo dobrim igrama, u takvom smo trendu. Idemo pobijediti.

A u svečanoj loži kako će biti? Na primjer, kad sretnete Zdravka Mamića?

- Ja se ponašam kulturno, kućni odgoj mi nalaže da pozdravim svakoga pristojno, prijatelja ili neprijatelja u navodnike. To ništa ne mijenja na stvari naš odnos i borbu za ciljeve pri HNS-u.

Prijatelji iz Uefe i Fife

U kakvoj je fazi Hajdukova borba i odnos s HNS-om?

- Mi ni milimetra ne odstupamo od naših zahtjeva, a to su apel za striktno provođenje Zakona o sportu, ukazivanje na nepravilnosti odnosa Lokomotive i Dinama, te na propuste sudaca. Ne borimo se samo za sebe, nego jednakost, pravdu i pravičnost tražimo za sve!

Niste previše dizali glas protiv suđenja Bruna Marića u Zaprešiću?

- O da, jesmo, i te kako, ali nismo pravili buku po medijima. Nećemo medijski pritisak, nego smo argumentirano, uz molbu da se pregleda snimka i to od međunarodnih, neovisnih autoriteta, dobili stručnu analizu. Ishod je da je Bruno Marić naknadno ipak dobio negativnu ocjenu.

Koji su to prijatelji unutar UEFA i FIFA koji su spremni pomoći? Logika govori da to mogu biti Slovenac Aleksander Čeferin i Zvonimir Boban?!

- Ne bih o imenima. Važno je utvrditi činjenice i zaštititi Hajduk.

Odnos s HNS-om ne postoji, neki dogovor ili naznaka za razgovor, sastanak, ne vidi se?

- Oni znaju naše zahtjeve od kojih ne odstupamo!

Kako komentirate euforiju za derbi, stvara se pritisak?

- Nemamo problema s tim! Tako Hajduk živi, voli se klub poput prave religije i to je nešto divno, prekrasno. Obožavam tu simbiozu, vidjeti da se puni “Bili vlak”, da će južna tribina biti prepuna naših navijača. Oduševljen sam tim fanatizmom, dovoljno je bilo osjetiti ozračje kad se Lovre Kalinić potpisivao na dresove... Moj sin Adrian od nepunih šest godina zaželio je svijetloplavi Kalinićev dres, da, kupio sam sinu dres, naravno. Da čujete tek kako mi sin pjeva Hajdukove pjesme! Da, bit će i moj mali sa mnom u Maksimiru.

Bez posebne premije

Hoćete li održati govor igračima pred utakmicu?

- Mislite inspiracijski nastup?! Ne, nije potrebno, jer ja živim s momcima 24 sata i oni znaju kako im se boriti. Nema ni posebne premije, jer su bonusi već ukalkulirani u klupski pravilnik, a ovo je utakmica gdje se ni ne pita za premiju.

Je li ovaj derbi Rubikon, prijelomnica, sad ili nikad?

- Činjenica da odavna nismo pobijedili u Maksimiru je motiv više. Rubikon nije, ne bih tako gledao. Mi idemo svaku sljedeću pobijedit, to je naš osnov. Sadašnje četvrto mjesto ne može biti zadovoljavajuće, to je jasno. Moramo se popraviti, B momčad da uđe u drugu ligu, a juniori da izbore povratak u nacionalnu ligu. To su dugoročni ciljevi. A ovo je samo jedna etapa. Važna, uzbudljiva, to svakako. Živimo za pobjedu, nadamo joj se i nemamo problem s pritiskom! Neka euforije - rekao nam je Kos.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 05:18