Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

KEK JE POKUŠAO SMIRITI EUFORIJU 'Daleko od toga da je ovo ključna pobjeda. Još je 18 bodova u igri. Dinamo? Ne zanima me što se događa u Maksimiru'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 26. travanj 2017. 10:22

Dugo se čekao trener Rijeke na konferenciji za novinare nakon nervoznog susreta u kojem su Bijeli pojeli živce svim navijačima, a posebice sebi. Sasvim sigurno i Matjažu Keku, slovenski trener ‘igrao’ je s igračima, pun ga je bio prostor ispod klube. Na ulasku u press centar dočekao ga je spontani pljesak okupljenih, bez obzira što prvenstvo matematički još nije riješeno.

- Čestitke igračima, nije lako šest puta dobiti kvalitetnu momčad kao što je Osijek. Izuzetno smo ušli u utakmicu znajući za poraz Dinama, nismo realizirali sve silne prilike i onda smo se malo zatresli na kraju utakmice. Svi oni prekidi, korneri. Ali, to je tako, Gavranović je odigrao vrhunsku utakmicu, dođe utakmica kada jednostavno neće u gol. Kasnije se skratila noga, razumljivo, ali pokazali smo karakter - rekao je Kek.

- Daleko od toga da je ovo ključna pobjeda, još je 18 bodova u igri, a nas čeka strašno teška serija, počevši s Interom, koji nam ne leži. Međutim, probili smo svojevrsnu barijeru, nadam se da će igrači sada biti malo opušteniji. Dinamo? Apsolutno me ne zanima što se događa u Maksimiru, brinem samo o Rijeci - govorio je Kek.

Trener Osijeka Zoran Zekić je, s druge strane, trezveno sabirao dojmove.

- Čestitam igračima na odrađenom u drugom poluvremenu, dali smo sve od sebe i borili se za svoj klub. Isključenje je odvelo utakmicu u drugi smjer, ali ionako je Rijeka imala puno više šansi. Što se tiče borbe za prvaka, ima još utakmica, no Rijeka je apsolutno svime zaslužila biti prvak i mislim da će ostvariti taj povijesni uspjeh. Matasa nisam vadio zbog ozljede - poručio je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 08:21