CROPIX
REAKCIJA TRENERA

KEK ZAHVALIO NAVIJAČIMA NAKON VELIKOG KORAKA KA POVIJESNOM NASLOVU I OKRENUO SE SLJEDEĆEM ISPITU 'U Koprivnici ćemo pokušati biti pametniji'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2017. 22:08

Rijeka je na svojoj Rujevici svladala Hajduk 2:0 te tako tri kola prije kraja ostala na pet bodova ispred Dinama i napravila veliki korak prema povijesnoj tituli.

"Očekivali smo tešku utakmicu. U prvom poluvremenu moja je momčad primila dva pogotka kojima su prethodile dvije greške, ali to je nogomet", lakonski je zaključio Carrillo kojeg nije omeo ni kratkotrajni nestanak struje.

"U drugom poluvremenu smo se digli, postali opasniji, ali i uzeli malo više rizika u igri. Očekivao sam i nadao se da će to donijeti rezultata, ali ovaj put to nam nije uspjeli. Nismo realizirali svoje prigode, ali i to je nogomet", izjavio je trener Hajduka i osvrnuo se na nastavak prvenstva.

"Mislim da smo izgubili tri igrača za sljedeću utakmicu zbog danas primljenih kartona. Sada je najvažnije osvježiti ekipu za ogled s Lokomotivom, utakmicu koja jako važna za nas nakon ovog poraza."

Matjaž Kek je, djelomično i zbog nedostatka jezične barijere, bio nešto razgovorljiviji.

"Komplimenti momčadi, odigrali su dobru utakmicu i zasluženo pobijedili. Uložili smo velik napor u pripremu derbija koji uvijek nosi mnoštvo emocija i tenzija, no raduje me da je na travnjaku sve bilo fer i korektno. Hvala navijačima, ovo im je pobjeda za rođendan, a slijedi nam Koprivnica gdje ćemo pokušati biti pametniji nego u Kranjčevićevoj. Velik je ulog", sabirao je dojmove slovenski trener Rijeke.

Odluka o tri veznjaka, odnosno o ubacivanju Mate Maleša pokazala se dobitnom kombinacijom.

"Vi znate kakav sam ja trener i koliko volim karakterne igrače. Ipak nismo baš tako loši ako smo čisti u glavi i ukoliko razmišljamo samo o nogometu. Nismo kroz tjedan htjeli govoriti o ozljedi Gorgona, dosta se pričalo te pisalo o tim rotacijama, a ja sam razmišljao kako istrčati s najjačom momčadi i bez kalkulacija, kao što to uvijek radim. Sto posto vjerujem u sve zamjene na raspolaganju, to je moj način rada, svejedno mi je ako se nekome ne sviđa. Tko kaže da prvenstvo neće odlučiti netko sa 100 ovosezonskih minuta, kao za Chelsea u Engleskoj."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 17:23