Robert Jarni

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
STIGLA NOVA REAKCIJA

Jarni: ‘Ovako moram dokazivati hrvatstvo? Petković pokazuje manjak kućnog odgoja‘

‘Ne namjeravam se spustiti na njegovu razinu komunikacije‘, kaže na komentar Dinamova napadača
Piše: SNObjavljeno: 15. veljača 2024. 18:17

Hrvatski nogometni savez smijenio je Roberta Jarnija s pozicije izbornika U-17 reprezentacije Hrvatske nakon što je kazao da će u susretu konferencijske lige između Real Betisa i Dinama navijati za španjolski klub. Potom je Bruno Petković u najavi utakmice poručio da je Jarni "klaun", a bivši reprezentativac za španjolske medije ukratko je prokomentirao situaciju. Sada se oglasio opširnim priopćenjem, prenosi Gol.hr.

Jarnijevo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Zar je moguće da nakon svih ovih godina doprinosa državi moram dokazivati svoje hrvatstvo na ovakav način? Ne trebam se opravdavati, ali čak ni bivše legende Dinama svojevremeno nisu navijale za Dinamo u europskim utakmicama, zašto bi trebao ja?

Bio sam ponosan igrač splitskog Hajduka i Betisa, u kojima sam proveo jedne od najljepših perioda svoga života i u oba kluba sam se realizirao profesionalno i dobio ono najvažnije - iskreno poštovanje i ljubav navijača. To su emocije koje ljudsko biće s karakterom ne može i neće izbrisati.

Žao mi je što nekog vrijeđa moja iskrenost, ali to se u normalnim društvima zove stav, koji ni na koji način ne umanjuje moj profesionalni angažman i posvećenost našoj mladoj reprezentaciji. Nisam povodljiv tip i kad me se pita, iskreno kažem svoje mišljenje.

S druge strane, Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja te razinu komunikacije na koju se ne namjeravam spuštati. Možda da se malo više potrudio u svojoj karijeri pa i van Dinama iskusio neke uspjehe, igrajući za druge strane klubove, ne bi mu smetalo da postane "klaun".

HNS-u se zahvaljujem na angažmanu i ukazanom povjerenju, no mislio sam da živimo u demokratskoj državi koja pojedincu omogućava slobodu govora, a ne da potiče površni i populistički mentalni sklop na temelju kojeg sam smijenjen s dužnosti izbornika i to zbog svoj mišljenja, a ne zbog svojih rezultata. Svojim momcima želim iskrenu sreću na nadolazećem Europskom prvenstvu", poručio je Jarni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:55