VLADO KOS Cropix
RAZRIJEŠEN FUNKCIJE

Jarni se javio nakon otkaza: ‘Klaun? To najbolje govori o Petkoviću. Krivo su protumačili moje riječi‘

‘Nisam rekao ništa loše‘, smatra legenda hrvatskog nogometa
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 15. veljača 2024. 16:10

Puno prašine u hrvatskom medijskom prostoru podigla je izjava Brune Petkovića koji je Roberta Jarnija nazvao klaunom zato što je rekao da će u okršaju Dinama i Real Betisa u Konferencijskoj ligi navijati za španjolsku momčad.

No kada je jutros HNS razriješio "brončanog" Vatrenog dužnosti izbornika U-17 reprezentacije, priča je stigla i do španjolskih medija koji su zauzeli Jarnijevu stranu.

- Nisam rekao ništa loše. Nisam nikad igrao tamo (op.a., u Dinamu). Neki su krivo protumačili moje riječi i kažu da to nisam smio reći jer sam trener - kazao je Jarni za Estadio Deportivo.

Ipak, nije htio ulaziti u detalje.

- Nisam rekao ništa loše, naprotiv. Rekao sam da imaju dobre igrače. Klaun? To najbolje govori o njemu (op.a., Petkoviću), nemam s tim nikakav problem - zaključio je.

image

Bruno Petković i Robert Jarni

Cropix

Podsjetimo, HNS je jutros obavijestio javnost o uručenju otkaza Jarniju zbog neprimjerenih izjava u medijima.

"Nakon što je provjerena autentičnost izjave Roberta Jarnija kako će navijati za Betis u susretu protiv hrvatskog predstavnika Dinama u Uefinim natjecanjima, Izvršni odbor HNS-a donio je jednoglasnu odluku kako Jarni ne može ostati izbornikom hrvatske kadetske reprezentacije.

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog nogometaša - uključujući reprezentativce - da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Europi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. HNS smatra da to šalje iznimno lošu poruku, a posebno prema igračima unutar reprezentacije, među kojima ima i nogometaša iz kluba protiv kojeg navija njihov vlastiti izbornik", stoji u priopćenju HNS-a.

image
VLADO KOS Cropix

Jasno je da Jarnijeva izjava nije bila primjerena, mogao je i trebao svoje mišljenje drugačije "zapakirati", ali nije pazio i sad plaća cijenu nespretne izjave.

Linker
27. travanj 2024 05:55