VLADO KOS Cropix
‘ŠALJE KRIVU PORUKU‘

Jedan od ljudi koji je srušio Roberta Jarnija: ‘Ne možeš biti izbornik i izjaviti da navijaš za strani klub‘

Božidar Šikić i Tomislav Rukavina komentirali su Jarnijevu smjenu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. veljača 2024. 12:41

Hrvatski nogometni savez je ekspresno smijenio izbornika U-17 reprezentacije Roberta Jarnija nakon njegove izjave da će u ogledima Dinama i Betisa navijati za - Betis! Dinamov i reprezentativni napadač Bruno Petković nazvao je Jarnija klaunom, a prateći društvene mreže, mnogi misle da ga je smijenio upravo Petković, jer do te njegove izjave na press konferenciji u Sevilli, Kuća hrvatskog nogometa nije reagirala. Odluka Izvršnog odbora HNS-a na temu smjene Jarnija bila je jednoglasna, a u četvrtak nam se javio jedan od članova Izvršnog odbora, Božidar Šikić.

- Priopćenje HNS-a je odlično! Ima Jarni pravo navijati za koga hoće, ali ne možeš biti član obitelji našeg saveza, izbornik jedne mlade reprezentacije, a onda kad u Europi igra naš hrvatski klub, ne možeš javno izjaviti da navijaš za - strani klub. U duši možeš biti navijač bilo kojeg stranog kluba kad igra protiv hrvatskog, ali ako to javno artikuliraš, onda šalješ krivu poruku mladim dečkima koji igraju u tvojoj mladoj reprezentaciji. Zaključno, ako se ne uklapaš u obitelj, onda iz nje ispadaš. Idi svojim putem - priča nam Šikić koji se nije imao dvojbe glasati za smjenu Jarnija.

image
VLADO KOS Cropix

Šikić razumije da je Jarni igrao u Betisu, da za taj klub ima emociju.

- Meni je sasvim jasno da Jarni ima veću emociju za Betis, nego za Dinamo. Međutim, on je bio izbornik hrvatske reprezentacije u kojoj igraju mladi igrači Dinama. Kako bi ti mladi dečki reagirali kad znaju da njihov izbornik navija protiv kluba za koji oni igraju? Zato je morao paziti kakvu izjavu će pustiti u eter. Jer biti izbornik Hrvatske nije samo sportska funkcija, na neki način je i politička. Izbornik si svoje države, predstavljaš Hrvatsku - zaključio je Šikić

Kontaktirali smo i bivšeg izbornika mlade U-17 vrste Hrvatske, Tomislava Rukavinu.

- Pročitao sam priopćenje HNS-a. Apsolutno se s njime slažem, razmišljam na istom tragu. Svaki čovjek privatno može razmišljati na svoj način, navijati za koga hoće, ali kad si na mjestu izbornika ili imaš nekakvu funkciju u našem hrvatskom nogometu, moraš imati drukčije standarde komunikacije u javnosti. Nisi samo izbornik kad si na terenu, kad vodiš utakmicu, ti predstavljaš Hrvatsku, svoj savez, instituciju. Moraš paziti na sve detalje, pa tako i na komunikaciju. Recimo, hrvatski saborski zastupnik nije zastupnik samo za govornicom, on nosi s sobom odgovornost za sve svoje postupke i kad je napusti u vrijeme trajanja svog mandata - kaže nam Rukavina.

image
VLADO KOS Cropix

Veli da je Jarnijeva izjava bila skroz nespretna...

- Roberta svi znamo kao jednog super korektnog čovjeka, koji je bio veliki nogometaš i koji je napravio velike stvari za hrvatski nogomet. Držim da je negdje i njemu sad žao što je sve ovako ispalo. Morao je biti svjestan da će njegova izjava da navija za Betis i utakmici s Dinamom pokrenuti reakciju - zaključio je Tomislav Rukavina.

Linker
28. travanj 2024 15:07