DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ODMAH U BORBU ZA NASLOV

Marko Rog se pojavio pred novinarima i sam objavio najljepšu vijest za navijače: Evo kada već može zaigrati

‘Trajni ostanak? To će morati klubovi iskomunicirati kad se završi posudba, moguće je da se to dogovori‘
Piše: Andro PolićObjavljeno: 13. veljača 2024. 15:40

Dok je u prvoj utakmici iznudio kazneni udarac, a zatim ga i realizirao za remi, u uzvratu je odradio dvosatni program, nakon što je Dinamo kroz produžetke uhvatio mjesto u skupini Lige prvaka. Bilo je to u kolovozu 2016., mjesto bitke bio je Salzburg, a umjesto pohoda na europsku jesen s "modrima", Marko Rog odletio je podno Vezuva, počevši svoju inozemnu pustolovinu. Skupivši tri stanice u sedmogodišnjoj avanturi, noseći dresove Napolija, Seville i Cagliarija, 28-godišnjak iz Nedeljaneca vratio se u Maksimir na posudbu do kraja kalendarske godine.

Nakon što se u prvom mandatu zaustavio na 62 nastupa, koja je podebljao s 11 pogodaka, veznjak će pričekati na novu premijeru u modrom dresu, s obzirom na oporavak od ozljede križnih ligamenata koljena. Trenutak je to koji Rog, kao i Dinamovi navijači, željno iščekuje…

- Sretan sam, lijepo se vratiti doma, vidjeti svoje ljude i pričati naš jezik. Stalo mi je pomoći klubu. Trenutačno još nisam spreman za igru, treba mi još mjesec dana da mogu krenuti sve s ekipom. Bilo je drugačije kada sam odlazio. Ove godine se možda malo više mučimo u prvenstvu, ali to je normalno poslije toliko godina dominacije. Borit ćemo se do kraja i vjerujem da možemo osvojiti naslov - sumirao je prve dojmove po povratku u zagrebački klub.

U HNL se vraća s bogatim inozemnim iskustvom, više od 120 nastupa na talijanskim terenima, uz 13 nastupa za Sevillu, ali i nakon tri teške ozljede koljena.

- Uvijek je bilo teško, događalo se u trenucima kada bih se vratio na svoj nivo, uvijek sam dobro igrao prije ozljede. Međutim, smatram da mi je i karakter jedna od kvaliteta, sigurno neću odustati. Želim pokazati da se može, nekima se jednom dogodi ozljeda i misle da je kraj svijeta, ali želim pokazati da ima i onih koji su prošli gore te da mogu ponovno igrati na visokom nivou.

Od kalvarije s ozljedama, prva duža pauza bila je velik šok za njega.

- Prvi put sam sve prolazio, bilo je to mjesec dana nakon što sam igrao protiv Portugala na Poljudu, kada sam bio u prvih 11. Druga se dogodila kao posljedica komplikacija od prve ozljede, sve je povezano. Međutim, mislim da je sada dosta, da je kraj. Dobro se osjećam, mogu pomoći i dat ću sve od sebe.

Rehabilitaciju, koja je pri kraju, odrađivat će u Dinamu, a istaknuo je kada se nada da će upisati novi "debi" za klub.

- Vjerujem da mogu početi igrati kada će biti reprezentativna stanka (druga polovica ožujka op.a.), možda utakmicu prije ili poslije tog. Protiv Hajduka igramo 30. ožujka na Poljudu, bilo bi lijepo tamo odigrati prvu utakmicu. Htio sam da posudba bude barem godinu dana, stalo mi je do kluba i želim ostaviti dobar dojam. Trajni ostanak? To će morati klubovi iskomunicirati kad se završi posudba, ako će odgovarati svima, moguće je da se dogovori.

Po povratku na hrvatske terene, dočekat će ga Dario Melnjak, njegov bratić, i Marko Pjaca, njegov vrlo dobar prijatelj.

- Dario mi je poput brata, odrasli smo zajedno, zna da sam veliki dinamovac, a Marko mi je veliki prijatelj. Veselim se našim susretima, volio bih da su obojica tu. Igrali smo u reprezentaciji, bit će zanimljivo. Nadam se da će se Dario oporaviti, i on je imao ozljedu koljena, zapravo, sva trojica smo imali ozljede koljena, ali to je dio sporta.

Prije povratka u Maksimir, prethodnih dana pisalo se i o interesu Rijeke, ali Rog se htio vratiti u stari dom.

- Htio sam doći u Dinamo čim sam čuo da postoji ta opcija. Puno dobrih igrača se vraća u HNL, kvaliteta lige raste. Da imamo bolju infrastrukturu i terene, sve bi izgledalo bolje. Borba za naslov? Vrlo je izjednačeno, ima puno utakmica. Prvenstvo je zanimljivo, ali naravno, nadam se da će Dinamo biti prvi. Pratio sam momčad, sezona je malo teža. Fali nam kontinuiteta, ali vjerujem da je pitanje trenutka kada će se povezati pobjede i uhvatiti ritam.

U svlačionici će ga dočekati velika konkurencija, s obzirom na to da je Dinamo, praktički, "najširi" upravo u sredini terena.

- Najbolje se osjećam na poziciji prednjeg veznog igrača. Vjerujem da mogu dati puno i da sam napredovao.

Jedan od najupečatljivijih trenutaka iz njegove prve avanture u Dinamu bila je simultanka na Poljudu, kada je Dinamo slavio 4-0, a on postigao dva pogotka, od kojih je jedan bila "bomba" iz slobodnog udarca.

- Sigurno mi je to jedan od najdražih, a možda i najdraži gol. Daj Bože da se ponovi, samo da Dinamo bude gdje mu je mjesto - zaključio je Marko Rog.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 21:26