Bartol Franjić

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
DOGOVOR JE SVE BLIŽE

Niko Kovač i društvo ponudili 5 milijuna eura za dinamovca, evo kakvu su protuponudu dobili s Maksimira!

Njemački bundesligaš i hrvatski prvak sve bliže finalnom dogovoru oko prijelaza mladog Zagrepčanina
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. lipanj 2022. 20:36

Sve se može okrenuti i promijeniti, ne bi bilo prvi put, međutim, prema subotnjim informacijama Bartol Franjić je puno bliže odlasku u Wolfsburg nego ostanku u Maksimiru. Klub na čijoj je klupi negdašnji hrvatski izbornik Niko Kovač ponudio je Modrima oko pet milijuna eura, iz Dinama su odgovorili "protuponudom" od osam milijuna eura, međutim, klubovi nisu toliko udaljeni da se ne bi mogli dogovoriti. Štoviše, razgovori idu u smjeru dogovora i izvjesno je da će do njega i doći.

Sam igrač navodno je već riješio s Wolfsburgom detalje svojega ugovora, čeka se, dakle, još samo dogovor klubova. Kažemo, dok dogovora nema, ne može se reći da je posao zaključen, no svaki je dan moguće da Franjić krene iz Slovenije prema Njemačkoj.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Wolfsburg je nedavno Leipzigu prodao važnog igrača, centralnog veznog Xavera Sclägera za 12 milijuna eura, Niko Kovač je zato krenuo u akciju i "pikirao" Franjića, koji je, doduše, najmanje utakmica u svojoj seniorskoj karijeri odigrao baš na poziciji u veznom redu. Puno je više igrao stopera ili čak lijevog beka. No, znaju mnogi da je Franjić originalno upravo zadnjih vezni i vide ga na toj poziciji u budućnosti.

Zbog te priče oko Wolfsburga upitno je i hoće li Franjić igrati za Dinamo protiv Shkendije u nedjelju u 18 sati u Lendavi, u prvoj pripremnoj utakmici hrvatskoga prvaka ovoga ljeta. Ne bi bilo iznenađenje da ga Dinamov trener Ante Čačić zbog potencijalnog transfera poštedi. Između ostaloga i da se ne riskira neka ozljeda, a i nema smisla uigravati momčad s igračem koji je na pragu odlaska iz Dinama. Zanimljivo, ode li sad Franjić, ispast će da pod Čačićevim ravnanjem nije odigrao niti jednu utakmicu. Naime, zadnji je put na terenu bio protiv Istre još 15. travnja, tada se ozlijedio i propustio ostatak uzbudljive sezone, a time i dolazak Čačića na modru klupu. Sad još ako ne odigra niti tu prijateljsku...

A zadnjih je dana zamrla i priča oko mogućeg dolaska Mateja Mitrovića. Nije sad strka-frka, Dinamo ima dovoljno stopera, čak i odlaskom Franjića ne bi tu bila panika. No, to ne znači da već sutra Modri ipak neće posegnuti za Mitrovićem ili nekim drugim stoperom ako se ukaže prilika. Ili potreba. A i to samo pokazuje, zapravo, da je već sad Dinamo dobro pokriven na nekim pozicijama i da odlazak Franjića ne bi ostavio preveliku rupu u modroj svlačionici.

PONUDA WOLFSBURGA

- otprilike pet milijuna eura za plavog braniča/veznjaka

PROTUPONUDA DINAMA
- otprilike osam milijuna eura za Franjića i odmah je vaš

WOLFSBURGOVE NAJVEĆE KUPNJE

1. Julian Draxler

- igra na poziciji lijevog krila

- doveden 2015./16. iz Schalkea

- odšteta 43,0 milijuna eura

2. Andre Schürrle

- igra na poziciji lijevog krila

- doveden 2014./15. iz Chelsea

- odšteta 32,0 milijuna eura

3. Kevin de Bruyne

- igra na poziciji ofenzivnog veznog

- doveden 2013./14. iz Chelseaja

- odšteta 22,0 milijuna eura

4. John Anthony Brooks

- igra na poziciji srednjeg braniča

- doveden 2017./18. iz Herthe

- odšteta 17,0 milijuna eura

5. Luiz Gustavo

- igra na poziciji defenzivnog veznog

- doveden 2013./14. iz Bayerna

- odšteta 16,0 milijuna eura

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 12:06