DAMIR KRAJAC Cropix
REKAO ŠTO MISLI

Presudio mu je Petković: Zašto je Jarni klaun kada navija za Betis, a Šimić nije kada navija za Milan?

Jarni će u Splitu dok je živ imati tretman ‘heroja, a ne zločinca‘. Baš kao i u Sevilli
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. veljača 2024. 12:03

Postoje stvari koje ne smiješ reći javno. I to je realno jedini krimen Roberta Jarnija. Kao izbornik U-17 reprezentacije ne može (javno) navijati protiv hrvatskog kluba u europskoj utakmici. Da Jarni nije izbornik, nitko se ni ne bi bavio njegovim izjavama.

Ako ćemo objektivno, ni HNS se ne bi bavio Jarnijevom izjavom da mu Bruno Petković u srijedu navečer nije poručio da je običan "klaun". Jarnija je defacto smijenio Petković, a ne HNS. Ni Petković doduše ne bi smio javno vrijeđati izbornika U17 reprezentacije, ali jasno je da zbog toga neće imati nikakvih posljedica. Jedna "žrtva" u ovoj priči i više je nego dovoljna.

image
VLADO KOS Cropix

Jarni je za Betis odigrao 98 utakmica, više je u karijeri odigrao samo za Hajduk (127). Za Dinamo nije igrao nikada, Dinamo ga nije prepoznao kao talentiranog klinca iz Čakovca. Nije li onda normalno da Jarni navija za Betis u kojem je igrao godinama, u srazu s Dinamom za koji nije igrao nikada i koji je povijesno najveći suparnik Hajduka u kojem je stasao i stekao nogometno ime?

Prije nešto više od godine dana Dinamo je u Ligi prvaka igrao protiv Milana. Izvući ćemo samo jednu izjavu Darija Šimića, legendarnog igrača poniklog u Maksimiru: Dinamo je iskusna i opasna momčad, a ja ću navijati za Milan.

Šimiću ne da nitko nije zamjerio što će u europskoj utakmici biti kontra Dinama, nego je nekoliko mjeseci kasnije postao član Uprave kluba. S tim da je Dario Šimić rođen u Zagrebu, ponikao je u Dinamu, u kojem je stekao i nogometno ime. Za razliku od Jarnija koji nikada nije igrao za Dinamo. I Jarni je "klaun", a Šimić nije?

image
RONALD GORSIC Cropix

Nećemo braniti Jarnija jer ima previše godina i morao je već odavno naučiti da kao izbornik U17 selekcije Hrvatske ne može ni u kakvoj situaciji navijati kontra hrvatskog kluba. Je li zaslužio i izvanredni otkaz? Voljeli bismo o da se o toj temi raspravljalo prije nego što je Petković rekao ono što je rekao. Nismo sigurni da bio dobio otkaz.

Jarni će valjda nešto naučiti iz svega što se dogodilo, a već sada se može tješiti činjenicom da je u Dalmaciji ponovno stekao status kakav nije imao još iz dana kada je zabijao za Hajduk. Trener koji se "usudio" reći da navija protiv Dinama i zbog toga je dobio izvanredni otkaz. U Splitu će dok je živ imati tretman "heroja, a ne zločinca". Baš kao i u Sevilli, među navijačima Betisa...

Linker
27. travanj 2024 10:09