RONALD GORŠIĆ/Cropix
ZANIMLJIVA PRIČA

Zavjet šutnje u Dinamu, o slijepom putniku nisu kazali ni riječ. Hoće li se od Uefe tražiti istraga?

U Prištini smo probali doći do potvrde informacije, ali od Dinamove delegacije nema ni slova
Piše: Davorin Olivari iz PrištineObjavljeno: 06. listopad 2023. 14:21

Nacional piše da je od izvora bliskih klubu doznao informaciju o tome kako se 8. kolovoza, kad se avion s kompletnom Dinamovom momčadi vraćao iz Atene, a nakon što je utakmica s AEK-om otkazana zbog nereda u kojima je smrtno stradao jedan grčki navijač, u tom avionu nalazio jedan "slijepi putnik".

Navodi se da su u Grčku su putovala 64 člana Dinamove delegacije, a iz Atene se vratilo njih 65. Taj slijepi putnik, prema pisanju Nacionala, bio je jedan od pripadnika BBB-a kojeg je vodstvo Dinama u noći kad je došlo do krvavih navijačkih sukoba i potom masovnog hapšenja hrvatskih navijača prošvercalo u hotel u kojem je boravila Dinamova delegacija, dalo mu Dinamovu odjeću, a onda su ga ukrcali na charter let i dovezli u Zagreb. Riječ je o, kako pišu, Dinu Kordiću, sinu Željka Kordića, zaposlenika i člana Skupštine Dinama.

image
ANGELOS TZORTZINIS Afp

Naravno da je priča zanimljiva, jasno jest da smo probali doći do potvrde te informacije i ovdje u Prištini, gdje se nalazi Dinamova delegacija, ali na tu temu vlada zavjet šutnje. Nitko ne želi kazati niti jednu jedini riječ. Službeni stav modrog kluba prenio je glasnogovornik Marko Bošnir.

- Dinamo neće komentirati napise u određenim medijima, kao što to nije radio niti prije - kazao nam je Bošnir.

Hoće li cijela priča završiti samo na pisanju Nacionala ili će se nakon nje povlačiti kakvi repovi, kao i da li bi Dinamo kao klub ili njegovi čelni ljudi mogli imati problema, ne može se znati. Hoće li se možda javiti AEK i tražiti od UEFA-e nekakvu istragu, znamo da je atenski klub bio jako ljut na Dinamo?

O tome se samo može spekulirati, uskoro ćemo vidjeti hoće li se nešto događati ili će s vremenom ta priča nestati iz etera.

Linker
19. svibanj 2024 23:40