ANTE CIZMIC Cropix
ŠTO ČEKA BIJELE?

Ispred Hajduka je pakleni raspored: Ovo će biti trenutak koji bi mogao usmjeriti tijek velike borbe za naslov

Livaja je ključni čovjek Hajduka, svog kapetana Bijeli moraju imati spremnog za najjače utakmice
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. ožujak 2024. 10:27

U osam dana Hajduk će odigrati tri utakmice koje će sigurno usmjeriti tijek borbe za trofeje ove sezone. U preduskršnjem vikendu dočekuju Dinamo na Poljudu, potom 3. travnja igraju ponovno sa Modrima u Kupu na splitskom travnjaku, a zatim u prvom vikendu sljedećeg mjeseca odlaze na Rujevicu. Tri utakmice u kojima se "lomi" sezona, jer Bijeli igraju sa direktnim konkurentima za titulu, a uz to u Kupu igraju sa najvećim rivalom za prolaz u finale.

Nakon susreta sa Istrom ponudio je trener Karoglan jedan od razloga za slabije izdanje Bijelih.

- Imali smo tri utakmice u osam dana, momčad je energetski prazna – kazao je strateg Hajduka.

U tri susreta u nizu protivnici su bili Varaždin u gostima i na Poljudu, te Istra na splitskom travnjaku. Tri susreta koji spadaju u set najlakših utakmica u nacionalnom okviru. Zato se logičnim postavlja pitanje kako će se Bijeli spremiti za najzahtjevnija utakmice koje dolaze u tom paklenom rasporedu na kraju ožujka, odnosno početka travnja. Jasno je pritom da će širina kadra igrati glavnu ulogu, jer samo spremni Hajduk, bez niza ozljeđenih igrača moći će nadoknaditi energetsku prazninu koja očito nastaje u trenucima kada momčad ima seriju utakmica u kratkom razdoblju. Razvidno je da Karoglan u tim najvažnijim utakmicama neće moći računati na Melnjaka, Žapera i Perišića, vjerojatni niti na Ferra, ali portugalski stoper nije ove sezone bio presudan igrač startne postave.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Karoglan je već najavio plan za sljedeći mini-ciklus do reprezentativne stanke.

- Moramo pobijediti u sve tri utakmice, to je naš cilj.

Prvi je korak ostvario pobjedom nad Istrom, slijede Gorica i Lokomotiva. Nakon toga sdolaze dva tjedna stanke u kojima Karoglan također ima plan.

- Moramo dovući Livaju do stanke, da bi se oporavio i bio zdrav za nastavak sezone.

Livaja je ključni čovjek Hajduka, svog kapetana Bijeli moraju imati spremnog za najjače utakmice. Pored Livaje treba podići Brekala i Kleinheislera, dva zimska pojačanja koja su daleko od očekivane forme. Treća zadaća je sačuvati zdravom zadnju liniju, jer ozljedama Šarlije i Uremovića stalno se mijenja obrambena četvorka. Hajduk je početkom proljeća izgubio standardnost obrambenog kvarteta što je također jedan od razloga slabijih izdanja. Međutim, ono što je ključno i zajedničko za kompletnu momčad jest energetsko podizanje. Ako je momčad prazna nakon susreta sa Varaždinom i Istrom, čemu se onda navijači mogu nadati protiv Dinama i Rijeke.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Uostalom, Zagrepčani već neko vrijeme igraju dva susreta tjedno u kojima izlaze iz nacionalnmog okvira. Zato Karoglan pored pokušaja podizanja igre, mora podići i tjelesnu moć. U sljedeća dva susreta ne očekuju se "čuda" u tom segmentu, međutim u vrijeme reprezentativne stanke očekuje se bitan pomak. Jer, vremena više nama, to je zadnja prilika da u nastavku sezone vidimo energetski puni, a ne prazni Hajduk. Pogotovo u susretima koji određuju sezonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 09:25