ANTE CIZMIC Cropix
POZNATO IME NOVOG TRENERA

Izvanredna presica na Poljudu: Hajduk raskinuo ugovor s Karoglanom, Jakobušić odbio otpremninu

Nakon nepunih šest mjeseci, Mislav Karoglan završio je svoj drugi trenerski mandat na Poljudu
Piše: SNObjavljeno: 08. travanj 2024. 14:34

Lukša Jakobušić smijenjen je s dužnosti predsjednika Hajduka, vijest je koja je jutros odjeknula u medijskom prostoru. Odluku je donio Nadzorni odbor splitskog kluba. Od 15 sati NO je održao konferenciju za medije, na kojoj se govorilo o smjeni. Na konferenciji je v.d. predsjednika Marinka Akrap izjavila da je s trenerom Mislavom Karoglanom dogovoren sporazumni raskid suradnje te da pomoćni trener Jure Ivanković do daljnjeg preuzima prvu momčad.

Prvo se obratio predsjednik NO-a Aljoša Pavelin koji je rekao da je NO nakon utakmice u Rijeci donio jednoglasnu odluku o smjeni Lukše Jakobušića. Procijenili su da je ovo pravi trenutak za iniciranje novog četverogodišnjeg ciklusa. Imamo spremnog novog predsjednika koji će na funkciju stupiti kroz mjesec dana.

Nakon toga se obratila nova predsjednica uprave Marinka Akrap koja je izjavila da je došlo do sporazumnog raskida ugovora s trenerom Mislavom Karoglanom. Također, obznanila je da će do daljnjeg momčad voditi Ivanković. Ivanković, koji je rođen u Mostaru, ima 38 godina. Prije nego što je postao pomoćnik Karoglanu, radio je u Širokom Brijegu. On je državljanin Bosne i Hercegovine i u svojoj igračkoj karijeri nastupao je za Široki Brijeg, Imotski i Posušje. Prošlog ljeta prešao je u Hajduk nakon što je Marijan Budimir otišao u Široki Brijeg.

Član Uprave Ivan Matana rekao je da je klub financijski stabilan i da se procesi nastavljaju kao i do sada. Također, spomenuo je da je bivši predsjednik Jakobušić odbio otpremninu. Nakon toga je naglašeno da su ciljevi Hajduka su uvijek naslov prvaka i stabilnost na svim frontovima.

Pavelin je također izjavio da na poziciji predsjednika imaju spremno rješenje koje će na funkciju stupiti kroz mjesec dana. Ime nije otkrio, ali je spomenuo da se radi o jakom imenu koje će klub u iduće četiri godine podignuti na višu razinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. travanj 2024 16:07