Nikola Vilić/Cropix
NITKO NE ŽELI NEREDE

Kakav dan u Splitu, sve se poklopilo: Perišić se vratio, Torcida slavi rođendan, a stiže - Dinamo

Uzavrela će atmosfera biti danas na Gripama, ali kako najavljuju iz Torcide, sve u sportskom duhu
Piše: SNObjavljeno: 19. siječanj 2024. 14:58

Torcida slavi 40. rođendan! A proslavit će baš danas kada na Gripama gostuje Futsal Dinamo. I to baš na dan kad je potvrđeno da se Ivan Perišić vraća... Sve vam je, dakle, jasno. Od 18 sati sprema se prava fešta malog baluna, piše Slobodna Dalmacija. Torcida kontra Dinama u punoj dvorani, rođendansko slavlje. Ljepši scenarij teško je bilo zamisliti. Velika utakmica, još veća fešta i ljuti rival. Navijački derbi!

Prije 40 godina počela je priča Torcide i malog baluna, 1983. je službeno krenulo. Štošta se izdogađalo u četiri desetljeća. Bogata je povijest Torcide. A sve je krenulo na Zimskom kupu 1983. kada su ekipu okupili Mario Grubić Kula, Leno Budimir i Ante Ivanišević Kopačka. U konkurenciji 309 ekipa izborili su četvrtfinale.

Legende u dresu

Na prvom Torcida kupu održanom 1995. igrali su finale. Kula je tada momčad vodio s klupe, a za njih je zaigrao legendarni tenisač Goran Ivanišević koji je u polufinalu zabio čak dvaput. Nije Ivanišević bio jedini slavni sportaš u njihovim redovima. Kroz godine za Torcidu su zaigrali i Milan Rapaić, Dean Računica i brojni drugi majstori...

Krenuli su iz Županijske lige, a 1998. su se plasirali u Drugu, dvije godine kasnije su postali i prvoligaši. Triput su bili u elitnom razredu hrvatskog futsala čiji su i danas član. Najveći uspjeh im je drugo mjesto osvojeno 2005., simbolično, te godine je Hajduk posljednji put bio prvak...

Vratimo se na aktualni trenutak. Torcida je na šestom mjestu s 13 bodova. Sedmom Vrgorcu bježi četiri, a isti je razmak i do petog mjesta koje drži Novo vrijeme. Situacija se u futsalskom prvenstvu brzo mijenja i ništa to još ne znači. Krenuo je „proljetni” dio, a s njim i borba za pozicije pred doigravanje.

Navijačke provokacije

Torcida je krenula porazom u Puli. Slavili su domaći s 5:1. Što se ogleda s Futsal Dinanom tiče, u drugom su kolu poraženi s minimalnih 0:1. Pamti se i prošlosezonski incident s gostovanja. Bad Blue Boysi provocirali su torcidaše na što je reagirao Kula visoko podignuvši Torcidin dres. Za to je kasnije bio i kažnjen.

Uzavrela će atmosfera biti danas na Gripama, ali kako najavljuju iz Torcide, sve u sportskom duhu. Nitko ne želi nerede. U prodaji će od 17 sati na Gripama biti posljednjih 200 ulaznica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 06:48