GORAN SEBELIC Cropix
SNAŽAN AUTORITET

Zagrepčanin preživio pehove pa stigao do ključne uloge u klubu: Je li nezasluženo zapostavljen?

Stekao je veliki respekt u klubu, kod suigrača i navijača
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 09. svibanj 2024. 23:10

Pobjeda u Rudešu je važan korak konsolidaciji sezone. Veliki doprinos dao joj je Lovro Majkić. Još uvijek mlađahni vratar Istre obranio je dva teška udarca u trenutku kada je rezultat bio u egalu te pogurao svoje suigrače. Prilog je to pričama o golmanima koji su u pravilu u drugom planu kod pobjeda, a među prvima kada se gubi, pogotovo ako je bilo njihovih pogrešaka.

No, Majkić, Zagrepčanin koji je u Pulu stigao iz Rijeke 2018., imao je uglavnom sretne dane kao igrač Istre. Govorimo o igri, klupskom statusu i navijačkom privrženosti. Ako se govori o pehovima onda je Majkić prvi u redu, jer je u fazama kada je bio određen kao prvi golman doživio dvije vrlo teške ozljede za golmane. Prvo na treningu je stradala šaka, a onda je na Rujevici, kad je obranio par penala (u jednoj akciji), a primio gol "iz trećeg pokušaja" stradalo rame. Duge pauze su Majkiću u tim prvim godinama oduzele 50-ak prilika za branjenje.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Unatoč tome izdigao se iz teškoća, vratio samopouzdanje i mirnoću, a radeći s vrsnim specijalistom trenerom Tihomirom Bulatom, samo je tehnički napredovao. Majkić je do sada skupio 80 nastupa u kojima je u čak 29 utakmica sačuvao mrežu netaknutom. Tih visokih 36% prazne mreže je pogotovo dojmljivo uzimajući u obzir da je golman Istre 1961. Majkić ima samo 24 godine, i kažemo samo jer je u pitanju golman. I već ima 6 godina prvoligaškog iskustva. Uvjerljiv je dojam da u očima šire medijske, a posljedično stručne javnosti nema odgovarajući odjek upravo zato što je u manjem klubu. Kako nije sklon javnoj samohvali i privlačenju pažnje, onda ga se dodatno zapostavlja.

No, Majkić je stekao veliki respekt u klubu, kod suigrača i navijača. Čak bi se moglo kazati da je jedan od najbolje prihvaćenih igrača općenito u Puli. Vrijeme mu je donijelo zaslužene statuse, koje se izborio učinkom, pouzdanošću i profesionalnim pristupom. Zato jest dokapetan i član svlačionice koji ima tzv. tihi, ali zato snažan autoritet.

Majkić može i treba još napredovati. Na liniji je izvanredan, vrhunske reaktivnosti, hrabar je, a sigurno može biti još bolji na izlaske. Ima 186 cm i dobar odraz, te na centaršuteve može biti gospodar peterca. Poboljšao je igru nogom, a pomaci su kod golmana stvar rutine, kontinuiteta branjenja i naravno, rada. Pouzdani Majkić je tomu jasan primjer...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 23:10