GORAN MEHKEK Cropix
Robert Šola
PROBUĐENI NAPADAČ

U Maksimiru otpisan prije dvije godine, a sad je ispisao povijest: Dinamu u HNL-u ovo nitko nikad nije napravio

Netko će reći da se propisno osvetio, ali nije to u pitanju. Previše su toga dobroga prošli zajedno
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. siječanj 2024. 22:37

Duje Čop (33) zna kako se zabija hat-trick na Maksimiru. Ovaj s kojim je večeras uništio Dinamo bio mu je takav treći u karijeri, s tim da je prethodna tri zabio kao igrač Dinama - Rijeci (4:0) 2013., te Zadru (5:0) 2014. U karijeri ima još jedan, zabio ga je Slaven Belupu (6:1) u Koprivnici 2014. Čop gotovo punih 10 godina nije uspio zabiti hat-trick...

Nema ipak sumnje da mu je ovaj daleko najvrjedniji, jer se s njim upisao u povijest kao prvi igrač koji je otkad postoji HNL zabio hat-trick u Maksimiru i pobijedio Dinamo.

Čop ipak nije prvi igrač koji je Modrima na njihovom stadionu zabio tri gola. Napravio je to pomalo zaboravljeni Siniša Odorjan, koji je i Dinamovo dijete. Bilo je to u sezoni 1993./94., ali Dinamo je u toj utakmici pobijedio Dubravu s 5:3.

Čop prije povijesnog okršaja u Maksimiru nije zabio u cijeloj sezoni, u kojoj je doduše odigrao ukupno sedam utakmica s ukupno 186 minuta. Nije Čop blistao ni u prošloj sezoni u kojoj je kao igrač Šibenika u ukupno 24 nastupa zabio šest golova.

Nije Čop efikasan bio ni u sezoni 2021./22. U ukupno 23 nastupa za Dinamo i Celje zabio je samo tri gola. U sezoni 2020./21. Čop je igrao za Standard iz Liegea, te je u 13 nastupa zabio samo jedan gol, u sezoni prije ostao je na dva gola igrajući za isti klub. Zanimljivo je da Čop kao igrač Real Valladolida u sezoni 2018./19. nije zabio niti jedan gol.

image

(Više detalja pogledajte OVDJE)

Sofascore

Tako je Čop večeras na Maksimir došao kao napadač koji je u posljednjih pet sezona, te u prvoj polovici ove ukupno zabio 12 golova. Dinamo ga je prekrižio još prije nešto više od dvije godine, kada je odigrao posljednju utakmicu za maksimirski klub. Dobio je tri minute (25. studenog 2021.) u europskom srazu protiv Genta (1:1).

Inače, Čop je u Dinamu u 124 utakmice zabio 61 gol, dvije je sezone bio najbolji strijelac kluba, a jednom (2013/14) najbolji strijelac lige, zabio je 22 gola. Puno su toga Dinamo i Čop prošli zajedno.

Ono o čemu možemo pričati je Čopov motiv da svima nama pokaže kako smo ga prebrzo otpisali kao igrača koji može zabijati. U utorak je itekako pokazao da može i zna, jer drugi i treći gol zabio je u maniri rasnih strijelaca. Čopa su proteklih godina puno mučile ozljede, ali kad je zdrav, Čop je igrač koji u našoj ligi uvijek može raditi razliku. U to više nitko ne sumnja, najmanje u Maksimiru...

I još jedan nevjerojatan podatak za kraj. Duje Čop posljednji je pogodak zabio još 5. travnja 2022., igrao je za Šibenik. Zabio je za 2:1 u polufinalu Kupa, igralo se na Šubićevcu protiv Dinama...

Netko će reći da se Čop propisno osvetio Dinamu, ali nije to u pitanju. Već smo napisali, previše su toga dobroga prošli zajedno.

Čopovom hat-tricku posebno su se veselili Hajdukovi navijači. A Čop je još kao mlad igrač najprije bio prekrižen na Poljudu...

image
GORAN MEHKEK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 19:49